ŠTO S BELJAKOM I VUCOM IMA PLENKOVIĆ? Splitom kruži neugodna priča

Foto: Screenshot Facebook

Vijest o tome da je glazbenik Siniša Vuco postao novi predsjednik splitskog ogranka Hrvatske seljačke stranke na čijem je čelu saborski zastupnik Krešo Beljak danima ne silazi s naslovnica, a javnost je dodatno zaintrigirala Vucina najava kandidature za gradonačelnika na lokalnim izborima u Splitu.

Novi Vucin šef Beljak ne krije oduševljenje s predsjednikom svoje organizacije pa je tako u izjavi za Večernji rekao kako on jedini može parirati Željku Kerumu, što doista i nije daleko od istine.

No, na uzavreloj splitskoj političkoj sceni priča se kako bi Vucina kandidatura mogla ići u prilog HDZ-u, koji muku muči sa sve većim brojem kandidata u gradu pod Marjanom, ali i zbog anketa prema kojima Kerum odnosi pobjedu u drugom krugu lokalnih izbora. Spekulira se stoga da nije nemoguće da su HSS i Plenkovićeva stranka postigli dogovor ispod stola te da bi nakon lokalnih izbora upravo Seljaci mogli postati dio Plenkovićeve saborske većine te se time pretvoriti u famozne žetončiće.

Ima li u tome istine, teško je reći, no zato nije nepoznanica da se Vuco u medijima uz ostalo prozivao i radi nasilja. Tako je primjerice čovjek koji Beljaku daje vjetar u leđa u medijima spominjan zbog prijetnji policajcima, radi kojih je završio u pritvoru, spominjalo se i njegovo nasilje nad suprugom koja ga je u nekoliko navrata prijavljivala da bi potom prijave povukla, a u medijima se provlačio i Vucin neregistrirani pištolj kojim je mahao tijekom konflikta s vozačem autobusa.

Nije posve jasno kako se takav oblik ponašanja uklapa u Beljakova ranija načela. Naime, šef HSS-a iz svoje je stranke suspendirao zamjenika požeškog župana Alojza Tomaševića, tvrdeći prije par godina kako je relativizacija nasilja nedopustiva.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI