ŠTO MU JE OVO TREBALO? Škoro je protiv poznate hrvatske humanitarke podnio kaznenu prijavu

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Bivši glavni tajnik stranke Darijo Žepina, predsjednik Nadzornog odbora Krešimir Bubalo i članica Nadzornog odbora Ljiljana Vuletić – trojac je to protiv kojega je bivši šef Domovinskog pokreta Miroslav Škoro podnio kaznene prijave.

Reagirajući na njegov intervju koji je uzburkao strasti u Domovinskom pokretu v.d. predsjednik stranke Mario Radić izjavio je kako je šokiran time što je Škoro kazneno prijavio Vuletić.

“Šokiralo me kad sam vidio da je Škoro podnio kaznenu prijavu protiv članice Nadzornog odbora Ljiljane Vuletić s kojom je on kao predsjednik stranke dogovorio suradnju i sada kaže da ona nije mogla voditi stranačko računovodstvo i sjediti u Nadzornom odboru. Riječ je o majci bolesne djece koja je bila Ponos Hrvatske, to zaista ne mogu shvatiti”, kazao je Radić koji je na pitanje razmišljaju li o Škorinom isključenju iz stranke kazao da će o tome odlučiti stranačka tijela i to u bliskoj budućnosti.

Inače, na internetskoj stranici Ponos Hrvatske doista se spominje Vuletić koja je još 2014. godine zbog pomoći djeci koja se liječe u bolnici na odjelima onkologije dobila ovo prestižno priznanje. Naime, njena kćerka Antonija 2005. godine oboljela je od tumora na mozgu, a Ljiljana tada odlučuje pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti pa osniva udrugu “Ljubav je na djelu” preko koje je pokrenula uređenje onkološkog odjela Klinike za dječje bolesti u Zagrebu.

”Djeca u Klaićevoj su boravila u katastrofalnim i potpuno nehumanim uvjetima. Kroz udrugu smo osigurali brojne donacije i pokrenuli institucije kako bi oboljelim mališanima, njihovim roditeljima, ali i doktorima bar malo olakšali ionako tešku situaciju”, izjavila je svojedobno ova računovotkinja koja je kroz svoju udrugu Klaićevoj bolnici osigurala vrijedne aparate, a Onkološki odjel opremila je televizorima, stolovima, krevetima, sjedalicama i igračkama.



Da bi rasteretili roditelje udruzi je dodijeljeno mjestu u bolnici, radi se o Helpdesku na kojem roditelju mogu potražiti izravnu pomoć, ali i korisne informacije čime im je također olakšan život.

”Tonka je bila najbolja u svemu jer je imala toliko volje i snage, silno se trudila. Ostala je vedra, vesela i pozitivna pa nam je to duplo olakšavalo situaciju. Unatoč jako lošim prognozama, ona je meni živa i zdrava. Mi kontaktiramo s institucijama za drugo mišljenje, zovemo za liječenje u inozemstvu i šaljemo sve papire kako bi se roditelji mogli posvetiti svojoj djeci i njihovom zdravlju”, objasnila je Vuletić svojedobno djelovanje Helpdeska kojega je osnovala.

Sve do Škorine prijave ova žena u medijima se spominjala isključivo zbog svojeg humanitarnog rada.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI