ŠTO JE TO UZNEMIRILO PREDSJEDNIKA HRVATSKIH SUVERENISTA? ‘Podijeli, neka ostatak Hrvatske vidi!’

Foto: Marko Mrkonjic / CROPIX, Facebook

Predsjednika Hrvatskih suverenista Marijana Pavličeka uznemirila je jedna situacija iz Vukovara. Naime, u svadbenoj povorci vijorila se srpska zastava.

Pavliček nije na to ostao imun već je napisao post na svom Facebooku.

Evo što je napisao.

“Podijeli, neka ostatak Hrvatske vidi!

Vukovar, danas! Svadbena povorka sa zastavom Republike Srbije. I ovo je Grad Heroj? U gradu gdje je 1991. pobijeno 2717 osoba, nesrba, koji je doslovce sravnjen sa zemljom, pojedinci se usude i dalje provocirat na nacionalnoj osnovi.Je li to ta pomirba o kojoj godinama pričaju i ‘promoviraju’ Plenković i Pupovac, glavni koalicijski partneri?

Sukladno postojećem Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina, članku 14., stavku 2. uz službenu uporabu znamenja i simbola Republike Hrvatske nacionalne manjine mogu isticati odgovarajuće znamenje i simbole nacionalnih manjina.

Ovdje se pak ne radi o zastavi nacionalne manjine, nego o zastavi druge države. Gdje su pripadnici PP Vukovar, zašto nitko nije reagirao i spriječio ovu provokaciju?

Pa zamislite što bi se dogodilo, kad bi primjerice Hrvati u Vojvodini koristili hrvatski državni barjak u svadbenoj povorci?”, napisao je Pavliček na Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI