Što je sve novo u imovinskoj kartici premijera? Kuća, štednja…

Foto: Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković prima 22.000 kuna plaće, oko 400 kuna više nego 2017. Nije opterećen kreditom. Supruga koja radi u Hrvatskom saboru, gdje je u travnju ove godine raspoređena na radno mjesto savjetnice u Uredu za međunarodne i europske poslove, prima mjesečno 9955 kuna.

Premijer Andrej Plenković ima stan u Zagrebu površine 191,53 kvadrata procijenjen na 2,6 milijuna kuna, koji je stekao kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada i prodajom imovine. U rubrici “druge nekretnine” upisano je još pet kvadrata nečeg vrijednog 20.000 kuna, piše Večernji list.

Supruga je suvlasnica trećine kuće u Makošama, procijenjene na 500.000 kuna, koju je naslijedila. Ta je kuća u premijerovu karticu upisana sredinom lipnja ove godine, iako je trećinu naslijedila još kao maloljetnica u ostavinskom postupku nakon smrti oca 1997. godine.

Radi se o zemljištu od 759 kvadrata s izgrađenom kućom od 61 kvadrata. Po okončanju postupka legalizacije, nekretnina je u postupku knjiženja u zemljišne knjige Općinskog suda u Dubrovniku.

Priložena je i njezina izjava da zbog stjecaja okolnosti nije bila svjesna da je suvlasnica te nekretnine pa nije bila ni upisana u prethodnim izvješćima o imovinskom stanju. U novoj kartici upisana je i njezina štednja od 7000 eura, piše Večernji list.Od pokretnina premijer je upisao VW Passat iz 2011. i 69 dionica u T-HT-u. Ima 155.000 eura ušteđevine od primitaka od nesamostalnog rada. To je 25.000 eura više nego što je upisao u prvoj imovinskoj kartici koju je ispunjavao kao predsjednik Vlade

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI