‘ŠTO JE PREDSJEDNIK NO-a RADIO 5 GODINA?’ Grbin smatra da će, ako uopće bude smijenjena, uprava INA-e dobiti velike otpremnine

Screenshot/N1

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin za N1 se osvrnuo na pljačku stoljeća, u kojoj je INA oštećena za milijardu kuna.

“Postoji direktna odgovornost kada si nešto maznuo, ali postoji i druga vrsta odgovornosti,” podsjeća Grbin.

Također je ustvrdio da “s jedne strane dopustio si tim ljudima da se razmašu, a s druge strane nisi osigurao sustav kontrole koji je takvu pljačku trebao spriječiti”.

“Ovdje je realnost da je član HDZ-a u INA-i organizirao pljačku koji je provodio preko trgovačkog društva u Vinkovcima, koje je vodila HDZ-ovka, a sve se izvlačilo preko firme u suvlasništvu premijerovog prijatelja”, izjavio je predsjedik SDP.

Također je rekao da iz “jedne od najvećih firmi u Hrvatskoj nestala je milijarda kuna”.



“Pokretanje postupka za smjenu uprave je minimum minimuma,” smatra Grbin te je dodao da “ako uprava i bude smijenjena, ti će ljudi dobiti otpremninu od nekoliko milijuna kuna”.

“Ovisimo o dobroj volji Mađara”, naglasio je Grbin. Zatim se Grbin zapitao: “Ako se ovo ne odradi pametnije od jedne press konferencije, svest će e na popapala maca. Predsjednik NO je dobio milijun i pol kuna da bi nakon pet godina imao obraza reći da nije znao kako se upravlja INA-om. Što si radio pet godina?”.

Podsjeća i da je zatražena izvanredna sjednica Sabora, ali predsjednik Sabora Gordan Jandroković je odbio.

Tvrdi da je “Predsjednik Republike je izvan ove priče. Činjenica da predsjednik Sabora ne želi sazvati sjednicu pokazuje koliko Vlast želi prikriti ovu temu, ali u tome neće uspjeti”.

Rekao je da će oporba tražiti da se dostavi čitav niz podataka: “Na primjer, kako se raspolaže hrvatskim izvorima nafte i plina u ovim trenucima. Je li Hrvatska razmišljala o tome da se preuzme njihovo upravljanje?”

“Neki će reći da se to ne može, ali nama prijeti da ove zime plina doslovno ne bude. Belgija je primjerice, pokrenula postupak pred EU gdje se traži da se objasni zašto je cijena električne energije toliko visoka”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI