ŠTO JE MILANOVIĆ NEKAD GOVORIO O PUPOVCU? Pa bili su bliski suradnici! Milošević to od predsjednika nije očekivao

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević izjavio je reagirajući na verbalne napade predsjednika Republike Zorana Milanovića na čelnike vladajuće većine, kako ga je Milanović iznenadio i da političari moraju paziti na svaku izgovorenu javnu riječ.

“Predsjednik je jedna vrsta ustavnog pravobranitelja koji se treba založiti da uvijek štiti slabije, da štiti ljudska prava, da ne dopusti da u društvu prevlada ili proklije mržnja… Ovi nastupi su sve suprotno tome”, rekao je Milošević gostujući u Dnevniku HTV-a.

Donedavno su bili suradnici

Dodao je kako je predsjednik Milanović s Miloradom Pupovcem (SDSS), kojega u posljednje vrijeme kritizira, u prošlosti surađivao, i ne tako davno za njega rekao kako je “čovjek bez mrlje”.

“Ne tako davno, često sam šetao s gospodinom Pupovcem ulicama Zagreba i doživljavao zajedno s njim i pljuvanje i dovikivanje. Mislim da političari, pogotovo na javnim funkcijama, moraju paziti na javnu riječ”, rekao je Milošević (SDSS), potpredsjednik Vlade za društvena pitanja i ljudska prava.



Smatra da je predsjednik Milanović pogriješio u proceduri predlaganja kandidata za predsjednika Vrhovnog suda i da nije u pravu.

“Kako god bilo, predsjednica ili predsjednik Vrhovnog suda će biti izabran glasovima većine u Hrvatskom saboru na prijedlog predsjednika koji je ustavni predlagatelj. Dakle, suradnja je nužna i jedino moguće rješenje”, kazao je Milošević.

Premijer je također za Milanovića kazao da se stavio u funkciju šefa oporbe Milošević je  to komentirao riječima da je definitivno glasniji od oporbe.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI