ŠTO JE BILO NA SASTANKU: Ministrica Dalić s predstavnicima dobavljača Agrokora

Luka Stanzl/PIXSELL

Procjenjuje se da je Agrokor dužan dobavljačima oko 16 milijardi kuna.

U Ministarstvu gospodarstva održan je sastanak predstavnika 20-ak najvećih dobavljača Agrokora s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić o načinima rješavanja situacije u tome koncernu, piše HRT.

Dobavljači su vrlo jasno i otvoreno ukazali da žele i očekuju puno otvoreniju i puno jasniju komunikaciju i sa samom kompanijom i s bankama. Vlada ih u tim nastojanjima u cijelosti podržava jer su dobavljači iznimno važan segment poslovanja kompanije, iznimno naravno važni za cijelo hrvatsko gospodarstvo, kazala je ministrica Dalić nakon sastanka.

Procjenjuje se da je Agrokor dužan dobavljačima oko 16 milijardi kuna.

U ponedjeljak je na sastanku predstavnika pet najvećih hrvatskih proizvođača prehrambenih proizvoda, velikih dobavljača koncerna Agrokor – Kraša, Podravke, Vindije, Dukata i Francka zaključeno da se treba održati stabilnost njihovih kompanija, kao i poslovnog koncerna Agrokor koji je njihov najveći kanal za prodaju na domaćem trištu. Intencija sastanka je bila da koordiniramo naše aktivnosti i mišljenja vezano uz trenutnu situaciju u poslovanju Hrvatskoj, pri čemu prvenstveno mislimo na Agrokor, rekao je jučer nakon tog sastanka predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić.

Izvršni direktor ruskog Sberbanka German Gref izjavio je danas da Banka čini sve što je moguće kako bi poduprla hrvatski koncern Agrokor, čiji je najveći kreditor. Iz Sberbanke su jučer kazali da su se sastali s glavnim bankama-vjerovnicima Agrokor koncerna i dogovorili kao prvi korak, uz pomoć konzultanata, pripremiti plan likvidnosti Agrokora za sljedeća tri mjeseca, a koji bi trebao biti usuglašen do danas.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI