ŠTO ĆE KOLINDA PRVO NAPRAVITI? Nudi suradnju i Milanoviću: Mogla bi mu biti od velike koristi

Goran Mehkek/Cropix

”Mislim da će Kolinda Grabar-Kitarović sada prvo otići na jedan malo dulji odmor. Nakon inauguracije joj je laknulo. Možda mislite da je razočarana zbog poraza na izborima i oproštaja s Pantovčakom, ali to definitivno nije točno, ona će djelovanje nastaviti kroz Ured kojega je zatražila, radit će to s puno manje pritiska, ali jednako predano i kvalitetno”, prepričava naš sugovornik daljnje planove sada već bivše predsjednice, koja bi uskoro trebala otputovati i u Ameriku u posjet svojoj kćeri, studentici Katarini.

Kada je riječ o djelovanju njezinog Ureda, on bi trebao biti smješten u zagrebačkoj Visokoj ulici. ”Dobiti će jednog člana osiguranja, vozača, tajnicu, ali ona će zaista raditi, ona nije tip osobe koji može gledati na događanja oko sebe skrštenih ruku. Definitivno će nastaviti realizirati sve ono što je kao predsjednica započela na vanjskopolitičkom planu. Mislim da bi i Milanoviću mogla biti od velike koristi, ako i kada bude htio surađivati”, kaže naš sugovornik. A da doista neće sjediti skrštenih ruku, otkrila je i sama Predsjednica u jednoj od svojih izjava uoči odlaska s dužnosti.

“Bilo bi potpuno neodgovorno i neozbiljno samo otići, povući se iz javnosti. Postoje i neki projekti koje želim završiti. S jako puno državnika ostala sam u dobrim odnosima, nezahvalno je bilo koga izdvajati. Nikad nisam radila razliku među njima, je li nečija država velika geografski ili se tretira kao moćna u svijetu, prijateljstvo i odnosi s bilo kojim državnikom meni su dragocjeni. Bez obzira na veličinu zemlje, bitno je to iskreno prijateljstvo, tako se i grade odnosi u svijetu. Moramo se ophoditi prema drugima kao što želimo da se oni ophode prema nama – s poštovanjem i prijateljstvom. Zajedništvo, međusobno uvažavanje, kultura dijaloga, ambicija, obrazovanje, ženska prava, liderstvo, mentorstvo, to su vrijednosti za koje ću se zalagati”, kazala je Grabar-Kitarović, koju po napuštanju dužnosti očekuje još jedan važan zadatak naime, mora privesti kraju i svoj doktorat.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI