ŠTO ĆE BULJ REĆI NA OVO? Beroš ga bocnuo zbog rasta broja zaraženih u Sinju: ‘Lokalna vlast ismijavala je upozorenja, a posljedice govore sve’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš poslao je znakovitu poruku sinjskom gradonačelniku Miri Bulju na Twitteru zbog rasta broja zaraženih koronavirusom u tom gradu, što se povezuje s masovnim okupljanjima tijekom Alke i Velike Gospe.

“Od 27 novozaraženih (29.7. – 11.8.) u Sinju, u zadnja dva tjedna (od 12.8 do danas) buknulo je na 147 zaraženih ili za 465% više! Pravodobna upozorenja o poštivanju mjera na masovnim okupljanjima ismijavana su od lokalne vlasti, a posljedice govore sve. CijepiSe i poštuj mjere!”, poručio je Beroš.Podsjetimo, Bulj je Stožer optužio da su im ukrali Alku i Veliku Gospu te je tražio da se produlji rad kafića i do iza ponoći. Govorio je kako mladi idu preko granice u BiH na provod.
U jednoj objavi se osvrnuo i na ranije optužbe da u Sinju brojke rastu zbog organiziranih okupljanja.

“Je li Sinj kriv i za rast broja zaraženih u Zagrebu? Broj zaraženih raste i u Zagrebu, ali i u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji, zar su Sinjani i Alka odgovorni za to!? Hrvatska je izabrala pustiti turiste u zemlju i riskirati porast broja zaraženih kako bismo omogućili opstanak naših ugostitelja, OPG-ova i poduzetnika i ja to podržavam. Zašto je problem samo porast broja zaraženih u Sinju, čujem da Novi Zeland uvodi lockdown zbog sinjskog soja, ne bi me čudilo da Stožer uskoro to počne govoriti”, napisao je Bulj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI