STIŽU NOVE OPTUŽBE, PRVOJ DAMI I PREDSJEDNIKU TO NEĆE BITI UGODNO: Više ne bira riječi i pita se gdje je pravda

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Slučaj Sanje Musić Milanović i podizanja ocjena njezinom sinu dobio je epilog.

Klasičnu gimnaziju pročešljala je inspekcija, utvrdila niz nepravilnosti, ali i da su ocjene valjane te predložila ravnateljici Zdravki Martinić-Jerčić izricanje upozorenja nastavnici matematike.

Prošlog su tjedna profesori i učitelji diljem Hrvatske doslovno poludjeli  čuvši kako je inspekcija ministarstva obrazovanja odlučilo pisano opomenuti profesoricu matematike, a nakon što prethodno nije davala nikakve komentare, profesorica je konačno progovorila u velikom intervjuu za Telegram.

“Ja sam u tom razredu zaključila ocjene 20. lipnja. Potom me u četvrtak, 23. lipnja ravnateljica pozvala na razgovor s njom i pedagoginjom, vezano za žalbe roditelja iz tog razreda. Bila je riječ o neslužbenim žalbama roditelja na neke situacije iz mog rada, iz nastave.

Ravnateljica i pedagoginja na tom su mi sastanku ukazale što bih trebala promijeniti, na čemu bih trebala poraditi. Rekle su da neke stvari očito treba popraviti, da na neke stvari treba paziti i da ćemo od iduće godine pripaziti i biti oprezniji s radom. Razgovor je time završio”, ispričala je profesorica.“Nakon toga ravnateljica me ponovno poziva na razgovor u ponedjeljak, 27. lipnja. Tada razgovaramo samo ona i ja. Govori mi da je sada došla i pismena žalba predsjednikove supruge mailom i da su ponovno navedene sve iste primjedbe koje su i ranije bile izrečene. Govori mi da očito nije bio dovoljan prijašnji razgovor i da se radi o predsjednikovoj supruzi, čiji je utjecaj neupitan. Nakon toga ravnateljica je od mene tražila da promijenim ocjene.

Za troje učenika koji su imali zaključenu ocjenu 4 tražila je da im se zaključi 5. Rekla je i da, ako se to ne dogodi, znamo da će doći inspekcija, ne samo meni nego i školi. Da će pročešljati cijelu školu, a da to nikako ne želimo jer znamo koji će biti ishod inspekcije”, priča dalje profesorica.

Kaže da je pitala ravnateljicu gdje je tu pravda za ostale učenike, a ona je rekla da izvuče prosjeke svih učenika iz razreda pa da vidi ima li netko sličan.

“Ja sam izvukla te prosjeke i nisam znala po kojem bih kriteriju sada trebala odabrati učenike koji bi trebali dobiti višu ocjenu pa sam pitala nju. Ona mi je odabrala učenike koji bi to bili”, priča. Na kraju je, kaže, povisila ocjene sedam učenika.

Kaže da ju je bilo strah što će joj se dogoditi ako ne posluša ravnateljicu. Dodaje i da joj je ravnateljica istog dana kad je tražila promjene ocjena javila da više neće predavati tom razredu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI