STIŽU MALO BOLJE VIJESTI: Evo koliko ćemo od sutra plaćati gorivo! Ministar Filipović: ‘Ne znamo što nosi budućnost’

Foto: Screenshot N1

Kako je jučer najavljeno, vlada je na telefonskoj sjednici odlučila o pojeftinjenju cijena goriva.

 

Eurosuper 95 stajat će 12,03 kuna, a litra dizela 12,89 kuna. Plavi dizel je na 9.25 kuna po litri.

“Benzin će pojeftiniti od sutra za 99 lipa, a dizel će pojeftiniti za 54 lipe. Plavi dizel će pojeftiniti za 20 lipa. Bez mjera Vlade RH dizel bi bio 15, 24 kn, benzin 13, 96. Trgovačka marža će ostati 65 lipa kao i dosad, 80 lip aće ostati smanjenje trošarina koje se odnosi na benzin, a 40 lipa smanjenje trošarina što se tiče dizela. Vlada će raditi sve da se zaštiti standard građana”, kazao je ministar Davor Filipović.



Vezano uz opskrbu plinom, rekao je da punjenje ide predviđenom dinamikom i da će skladište danas biti dopunjeno 48 posto.

Najavio je da će na jesen predstaviti novi plan pomoći i građanima i gospodarstvenicima.

“Paket se razrađuje. Nitko ne zna što nas čeka u budućnosti. Ali ako se sjetite covid krize, Vlada je učinila sve da zaštiti radna mjesta. Kao što smo reagirali do sada, radili smo, radimo i radit ćemo sve da zaštitimo građane. Sve što bude u našim rukama bit će usmjereno u pomoć građanima i gospodarstvu”, poručio je ministar.

“Nije nam palo na pamet da vraćamo trošarine na staro ili da povećavamo marže. Ovo je situacija kada svi trebaju preuzeti dio krize na sebe”, dodao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI