STIŽE PROMJENA: Pripremite se na grmljavinu i pad temperature!

HRT

Nakon duljeg razdoblja stabilnog i uglavnom suhog te iznimno toplog vremena - promjena!

Uz mnogobrojne oblake u mnogim će krajevima biti kiše, često i grmljavine, a temperatura zraka, uz sjeverni i sjeverozapadni vjetar, sljedećih će se dana sniziti na vrijednosti primjerenije početku travnja od dosadašnjih. Promjenljivo vrijeme potrajat će do četvrtka, ali uglavnom bez većih količina oborine. Od petka stabilnije, većinom sunčano te ponovno toplije, izvijestio je HRT.

U istočnoj Hrvatskoj promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno. Mjestimice će pasti malo kiše, uglavnom prema kraju dana, a moguć je i poneki pljusak s grmljavinom. Vjetar će biti većinom slab, navečer povremeno umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 9 °C, a dnevna oko 20 °C.

U središnjoj Hrvatskoj ujutro još djelomice sunčano, ali prema podnevnu sve oblačnije, sredinom dana i poslijepodne valja računati i na mjestimičnu kišu, pa i poneki pljusak s grmljavinom. Vjetar većinom slab. Jutarnja će temperatura biti od 7 do 9 °C, a najviša dnevna od 18 do 21 °C.

HRT
HRT

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj promjenljivo oblačno, ponegdje s kišom, koja je izglednija u gorskim predjelima, dok bi na Kvarnerskim otocima još moglo biti bez oborina. No, nije isključeno da uz prolazno jače naoblačenje padne kakav lokalni pljusak. Vjetar većinom slab sjeveroistočni i sjeverozapadni. Temperatura zraka ujutro najniža od 10 do 13 °C, u unutrašnjosti 5 do 8 °C, a poslijepodne najviša od 16 do 19 °C.

Promjenljivo će biti i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će osobito poslijepodne biti mjestimične kiše te pljuskova s grmljavinom. Puhat će slab do umjeren vjetar s mora – jugozapadni i zapadni, navečer i jugo. Jutarnja temperatura od 12 do 15 °C, a dnevna od 16 do 20 °C.



Na jugu Hrvatske kiše će mjestimice biti već prijepodne, a tijekom dana moguća je ponegdje obilnija kiša ili poneki izraženiji pljusak s grmljavinom. U početku će puhati većinom slab jugozapadni i južni vjetar, a navečer će pojačati jugo. Temperatura zraka malo će se sniziti.

Promjenljivo oblačno vrijeme, uz mjestimičnu kišu te lokalne pljuskove i grmljavinu potrajat će do petka. Pritom će u kopnenom području uz sjeverni i sjeveroistočni vjetar postupno i osvježiti pa će temperatura zraka biti oko 15, 16 °C.

I na većem dijelu Jadrana veći dio radnog tjedna vrijeme će biti promjenljivo i nestabilno, mjestimice s kišom i pljuskovima, osim u utorak, ponajviše u srijedu. Puhat će većinom slaba bura te sjeverozapadni i sjeverni vjetar, a u četvrtak će bura i tramontana malo pojačati duž većeg dijela obale.

Izvor: HRT

Facebook Comments

Loading...
DIJELI