Stiže nam novi snijeg!

Goran Stanzl/PIXSELL

Srećom, velike hladnoće sljedećih desetak dana nisu na vidiku

Državni hidrometereološki zavod priopćio je da će diljem Lijepe Naše u ponedjeljak prevladavati oblačno i kišovito vrijeme, a na Jadranu su mogući i grmljavinski pljuskovi. Ponegdje će na Jadranu i u krajevima uz njega biti i obilnije kiše.

Kiša će se bi tokom poslijepodneva u gorskoj Hrvatskoj zbog pada temperatura pretvoriti u susnježicu i snijeg, a navečer i u noći na utorak snijeg je moguć i u nizinskim predjelima, javlja DHMZ.

DHMZ
DHMZ

Vjetar će biti slab i umjeren sjeveroistočni, ponegdje na udare i jak. Na Jadranu će puhati umjereno i jako, na jugu i olujno jugo, a na sjevernom dijelu Jadrana okrenut će na umjerenu i jaku, mjestimice i olujnu buru koja će se navečer proširiti na dio srednjeg Jadrana. Najviša dnevna temperatura bit će između 6 i 11, na Jadranu od 11 do 16 °C.

U utorak još hladnije

U utorak se očekuje još hladnije vrijeme. Bit će umjereno do pretežno oblačno, u unutrašnjosti će mjestimice biti susnježice i snijega uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorskim predjelima.



Na Jadranu će ponegdje biti kiše. Vjetar će biti povremeno umjeren, na udare jak sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena i vrlo jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će većinom od -2 do 2, na Jadranu od 4 do 8 °C. Najviša dnevna temperatura bit će od -1 do 4, na Jadranu između 8 i 13 °C.

Iako se prije nekoliko dana pojavila ta mogućnost, postaje jasno da do jačeg zahlađenje u ovom tjednu ipak neće doći. Iako će u drugom dijelu tjedna biti nešto hladnije, a moguć je i snijeg, velike hladnoće sljedećih desetak dana nisu na vidiku, izvijestio je pak Crometeo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI