STIPIĆ REAGIRAO NA KOLUMNU: ‘Upravo je žrtva Vukovara omogućila da Dežulović prosipa proljeve po bespućima etera’

Foto: Facebook

Politički analitičar Tomislav Stipić komentirao je kontroverznu kolumnu Borisa Dežulovića.

U svojoj Faceook objavi Dežulovića naziva “muškom Vedranom Rudan“. Tvrdi kako je Dežulović znao imat svojih maestralnih tekstova, ali i da je znao napisati “sranje poput ovog”.

Dežulovića naziva iskompleksiranim, kao i da živi od reakcija drugih iskompleksiranih te “doživljava orgazme na činjenicu kako je pametniji od njih”.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Pobornik sam slobode govora, nastojim biti tolerantan u raspravama i u svakoj pisanoj formi pokušati proniknuti u to što je pjesnik htio reći, bez pretjeranog snebivanja. Dežulović je imao svojih maestralnih tekstova, imao je i onih malo manje maestralnih, a znao je napisati i sranje poput ovog.



Dežulovića vodi njegova malicioznost, on je svestran u svojoj bezgrešnoj sirovosti, ponekad i prostakluku. Muška Vedrana Rudan. On zna da će biti zapažen, čitan, klikan, plaćen. I to je sasvim u redu. Ali kad istinoljubiv čovjek piše protiv licemjerja, onda bi se očekivalo da i sam bude vjerodostojan. A Dežulović nije ni istinoljubiv niti vjerodostojan, on je prije svega iskompleksiran.

U ovoj kakofoniji zvučnih društvenih tema, on je morao naći još nešto zvučnije kako bi bio baja. Zaustavio se na Vukovaru znajući da će izazvati neumjerene reakcije onih koji su isto iskompleksirani poput njega. On živi od tih reakcija svakakvih desničara koji ne znaju spojiti dvije rečenice, pa onda vjerojatno doživljava orgazme na činjenicu kako je pametniji od njih. On se time hrani i njemu jednostavno nema pomoći.

Shvatio sam što je Dežulović htio reći u svom tekstu. I meni je bezveze zašto je Radi odgođen koncert. I meni je bezveze što iz Vukovara ljudi odlaze zato jer ga je politika pretvorila u grad muzej na kojem prečesto parazitira. Ali, po mom uvjerenju, protiv toga se ne prosvjeduje s “J… vas Vukovar”. Jer osim što je uvredljivo velikoj većini građana Hrvatske, svjesno je zloupotrebljeno za klikove i čitanost. I tu se vraćamo na Dežulovićevu vjerodostojnost.

Međutim, Dežulovićev čin sadrži i nešto pozitivno. Upravo taj Vukovar i žrtva njegovih branitelja i civila omogućila je da Dežulović po bespućima etera prosipa proljeve. I upravo u toj činjenici sahranjeno je svako Dežulovićevo poštenje. On bi htio da ga zabrane, da ga čak i fizički napadnu. Jer bi s time ponovno dobio na važnosti i time potkrijepio svoje riječi.

Dežuloviću u obranu vjerojatno neće stati nitko. Svjesni su svi da bi dobili osudu javnosti, pa će se skutriti. Ali bi ti isti odmah graknuli da se neko usudio napisati “J….. vas Varivode”. To bi bila senzacija, orilo bi se do Pentagona. E, pa Dežulović je upravo otvorio i tu mogućnost. Ali onda ne smije biti dvostrukih mjerila. Ako smo se borili za slobodu govora, onda nju valja i potrpiti. Nažalost, kod nas se sloboda govora prečesto koristi za ovakav tip verbalnih govana. Jer “J… vas Vukovar”, kao i sutra “J….. vas Varivode” ne govore ništa o slobodi govora, ali puno govore o nečijem očajnom stanju duha.

P.S. Dežulović je navijače Dinama nazvao ološem. On je na njih ljubomoran jer u svom životu nije našao ništa u što bi vjerovao kao oni. Njihova vjera u nogometni klub ili taj mural nekome se može činiti glupom, ali ih čini krediblnima u njihovoj vjeri. Dežulović tu vrstu kredibilnosti nikada neće imati. Jer ako pišeš samo kako bi nekritički popljuvao, onda ni sam ne vjeruješ u to što pišeš”, stoji u objavi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI