STIGLE SU PRVE REAKCIJE! Evo kako kandidati komentiraju rezultate prvog kruga izbora u Splitu

Foto: Sasa Buric / CROPIX

U nedjelju, 26. lipnja održani su lokalni izbori u Splitu. Ivica Puljak, kandidat Centra te nezavisni kandidat Zoran Đogaš ulaze u drugi krug koji će se održati 10. srpnja. Stigle su i prve reakcije.

Igor Stanišić iz redova Hrvatske građanske stranke Željka Keruma kazao je da je ta stranka ostala treća snaga u vijeću, prenosi N1.

“D’Hontovom metodom, izlaznošću i spletom okolnosti došli smo na dva mandata. Tako u ovom trenutku ljudi žele, izlaznost je bila svima ista i ja ne bih u ovom trenutku oko toga radio drame. Svaki izbori su priča za sebe, ali hvala svima koji su izašli i dali nama glas”, kazao je.

Josip Markotić iz Mosta istaknuo je, pak, malu izlaznost, jer je samo 31,58 posto, odnosno 46.292 birača ispunilo svoju građansku dužnost.

“Kada vidimo koje su stranke gore prošle od nas i one koje neće participirati u vijeću, s te strane možemo biti zadovoljni da smo i dalje tu i da smo ostali stabilna opcija u Gradskom vijeću, ali mi kao ekipa nismo zadovoljni jer smo smatrali da će naš rad građani više prepoznati”, kazao je.



Nositelj te liste za vijeće Davor Matijević za Hinu, a prenosi N1 poručio je da je otvoren za razgovore s izbornim pobjednikom, nakon drugog kruga, ali samo “po pitanju ostvarivanja vrijednosti za koje se zalagao u kampanji”.

I koalicija stranaka, na čelu s Domovinskim pokretom, u vijeću će imati dva mandata, a nakon što su prebrojena sva biračka mjesta i objavljeni neslužbeni rezultati, Aris Zlodre kazao je da su uspjeli u kampanji bez mrlje i podmetanja, isključivo uz konstruktivne prijedloge. “Naš ozbiljan i predan rad u Gradskom vijeću počinje već od sutra te smo sigurni da će građani prepoznati naše znanje i kvalitetu pri rješavanju gorućih gradskih problema”, kazao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI