STIGLA OŠTRA PORUKA ZEKANOVIĆU I ŠKORI: ‘Potpuno ste uništili platformu, pa gdje su izvorni utemeljitelji?’

Foto: Željko Hladika/Pixsell

”Nisam bio na saboru Hrvatskih suverenista”, poruka je to pravnika i bivšeg saborskog zastupnika Pere Kovačevića koji je objasnio da na Saboru u Lisinskom na kojem se ova platforma nedavno ujedinila nije sudjelovao nitko od izvornih utemeljitelja Platforme hrvatskih suverenista iz redova neovisnih intelektualaca i domoljuba.

”Počev od admirala Davora Domazeta Loše, Jure Vujića, Tomislava Sunića, Rozalije Bartolić, Tanje Polić Marković, Draženka Kožula, Ivane Pavić, Kristine Gogić i mnogih drugih. Neke od nas, ne sve, bili su pozvali da kao gosti uveličamo Sabor, što smo odbili. U pisanom odgovoru sam se zahvalio na pozivu te naglasio da su uništili projekt Hrvatskih suverenista”, poručio je Kovačević koji za dodatna objašnjenja nije bio raspoložen. Naime kako naglašava to je za njega zatvorena knjiga te će svoje političko djelovanje nastaviti nezavisno, pokušavajući otvarati teme koje su važne za hrvatsko društvo. No, čini se da nezadovoljstvo među utemeljiteljima Suverenista i bez Kovačevića tinja pa tako upućeni tvrde kako su domoljubi i utemeljitelji koje se ranije povezivalo s ovom platformom razočarani zbog događanja koji su se odvijali nedugo nakon odlično odrađene kampanje za europske izbore.

”Nakon tih izbora ta je priča stala, nismo se samostalno razvijali, dali smo podršku Miroslavu Škori, a on se nije držao dogovora pa se to sve svelo na borbu za osobne interese pojedinaca. Dugo traju problemi među nama, Škoro je zapravo bio najznačajniji faktor radi kojega je došlo do našeg unutarnjeg samouništenja, on je nama okrenuo leđa kada su mu se pridružili pojedinci iz Pokreta, pojedini slavonski tajkuni, mi utemeljitelji smo shvatili da u tome ne želimo sudjelovati i pravodobno smo od toga odustali”, konstatira Pero Kovačević te naglašava kako je žalosno što je trenutno u Hrvatskoj najstabilnija stranka Plenkovićev HDZ.

”Imali smo dobru ideju, ali pametnom o Suverenistima sve govori to što se na osnivanju nije pojavio jedan Lošo, Sunić, Vujić”, zaključuje Kovačević.

O svemu ovom izrečenom se još nije oglasio Hrvoje Zekanović.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI