STIGLA KONAČNA PRESUDA ZA MONSTRUOZAN ZLOČIN! Muškarac dobio 40 godina zatvora, batom na smrt zatukao susjedu

foto HINA/ Damir SENČAR /ds

Vrhovni sud potvrdio je presudu Višeg kaznenog suda kojom je u drugom stupnju smanjena rekordna kazna od 50 godina zatvora Luki Juretiću za teško ubojstvo 92-godišnjeg Vicenca Uvodića i pokušaj ubojstva njegove 87-godišnje supruge Senke u Solinu, piše Dalmatinski portal.

Dvadesetšestogodišnji Juretić je tako pravomoćno osuđen na 40 godina zatvora. Kako se radilo o visokoj kazni zatvora, imao je pravo na dva žalbena postupka.

Sudac Dinko Mešin u siječnju 2020. izrekao mu je dosad najstrožu kaznu u Hrvatskoj. Smatrao je da je kazna primjerena težini djela. Juretić se na vratima svojih susjeda pojavio jedne noći početkom 2019. godine. Tražio je brašno, a onda zatukao Senku Uvodić kod vrata, dok je Vicencu Uvodiću presudio u dnevnom boravku. Starca je izudarao čekićem i batom po glavi i tijelu, a potom ga ubo nožem u trbuh. Nakon toga je ispreturao stvari po stanu i odnio par sitnica i sat.

Senka Uvodić preživjela je napad. Dopuzala je do vrata susjeda i pozvala pomoć. Juretića su uhitili iste večeri. Senka Uvodić umrla je tri mjeseca poslije, no nije se ustanovila uzročno-posljedična veza između napada i smrti tako da su Juretića u njenom slučaju teretili za pokušaj teškog ubojstva.

Motivi ovog strašnog zločina nisu se nikada ustanovili. Juretić se cijelo vrijeme branio šutnjom. Tvrdio je da se ničega ne sjeća, piše Dalmatinski portal.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI