STIGLA GA JE SUDBINA: DORH muškarca tereti da je zarazio tasta covidom koji je kasnije preminuo

Foto: Robert Fajt/Cropix

DORH je u utorak objavio priopćenje u kojem kažu da su pokrenuli istragu protiv muškarca (42) kojeg sumnjiče da je zaražen koronom hodao po kući umjesto da se izolira te je zarazio tasta koji se razbolio i umro.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 29. srpnja 2022., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Hrvatske (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi iz članka 192. stavka 3. u vezi sa stavkom 1. istoga članka i članka 180. stavka 2. Kaznenog zakona.

Osnovano se sumnja da se okrivljeni 42-godišnjak, pristajući ugroziti zdravlje drugih ukućana i svjestan lošeg zdravstvenog stanja njegovog tasta, nije izolirao u jednu prostoriju obiteljske kuće već se kretao po drugim prostorijama i bio u neposrednom kontaktu s tastom kojeg je zarazio virusom Sars-Cov-2. Tast se uslijed te zaraze razbolio od respiratorne bolesti Covid-19 zbog čega je morao biti hospitaliziran u respiracijskom centru KBC-a Osijek u kojem je preminuo 26. studenoga 2021.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI