STIGAO JOJ I ODGOVOR: Ravnateljica Klasične odgovara profesorici! Iznijela svoju stranu priče, nije ostala dužna

Foto: Damir Krajač/Cropix

Nakon što je objavljen intervju s profesoricom matematike iz zagrebačke Klasične gimnazije, koja je naknadno podigla ocjene u razredu sina predsjednika Zorana Milanovića, i ravnateljica škole, Zdravka Martinić-Jerčić, iznijela je svoju stranu priče.

Naime, profesorica matematike u razgovoru za Telegram teško je optužila ravnateljicu, eksplicitno navodeći kako je “ocjene podigla pod njezinim pritiskom”.

Gospođa Martinić-Jerčić je u popodnevnim satima dala kratku izjavu u kojoj se osvrće na navode profesorice iz intervjua.

“Izjava mlade kolegice koja me je u intervjuu izravno optužila da sam naložila mijenjanje ocjena nekolicini učenika nije istinita. Problematično je zašto ove tvrdnje iznosi preko medija i u ovom trenutku, a nije ih iznijela ranije, primjerice prosvjetnom inspektoru koji je bio u nadzoru”, govori za Telegram ravnateljica Klasične gimnazije.

Najavljuje i daljnje korake koje planira poduzeti. “Osim što slijedom rješenja prosvjetne inspekcije kolegici moram izreći upozorenje za utvrđene propuste, nakon ove njene izjave mi ne preostaje ništa drugo nego poduzeti korake nužne za zaštitu ugleda Gimnazije i svog osobnog”, kaže Martinić-Jerčić. Zaključuje i kako joj je žao da je do ovoga došlo, ali dodaje: “ne mogu dopustiti da bilo tko svoje propuste brani neosnovano blateći mene i ustanovu u kojoj radim”.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI