STIER SPUŠTA LOPTU NA ZEMLJU: Komentirao Milanovića u Madridu! ‘Unutarnje razlike treba pustiti, to ostaje jedan od bitnih prioriteta’

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik HDZ i bivši ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier, koji se upravo vratio iz Ukrajine, analizirao je stanje u toj zemlji.

“Vidjeli smo dosta strašne slike razaranja u Irpinu. U Kijevu smo razgovarali s dužnosnicima u procesuiranju ratnih zločina”, rekao je o svom posjetu Ukrajini u sklopu Vijeća europe.

Istaknuo je da je pomoć Zapada bitna.

“Ono što sam mogao vidjeti je da je moral visok kod dužnosnika i građana, ali očekuju i dalje tu potporu. Puno im je značilo da je Europska unija donijela odluku o statusu kandidature. Ono što Vijeće Europe isto tako čini kao organizacija koja brine o poštivanju ljudskih prava i vladavine prava je da se otvori jedno ključno pitanje, a to je pitanje zločina agresije”, rekao je Stier za N1

Komentirao je sudjelovanje predsjednika Zorana Milanovića na samitu rekavši kako unutarnje razlike treba pustiti.“Vrlo je važno naglašavati koncept europskog puta BiH gdje će sva tri naroda biti ravnopravna. To ostaje jedan od prioriteta naše politike, u tom pogledu Vlada i vladajuća većina podržavaju. I dobro je kad se to naglašava i u međunarodnim forumima, svim međunarodnim partnerima mora biti jasno da je za Hrvatsku itekako bitan europski put BiH, poručio je Davor Ivo Stier.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI