Stier: Mi smo opcija za promjene, tu nema prostora za sektaštvo

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

HDZ-ovci Miro KovačIvan Penava i Davor Ivo Stier u subotu su u podne održali konferenciju za novinare na kojoj su predstavili svoju kandidaturu za unutarstranačke izbore u HDZ-u.

“Predstavili smo opciju za promjene. Neki mogu biti zadovoljni kako stranka funkcionira, s rezultatima, ali puno je ljudi koji su za promjene, koji žele čuti i razumjeti poruku birača, i na europskim i na predsjedničkim izborima, a oni su poslali bar dvije jasne poruke. Jednu vezanu uz borbu protiv klijentelizma i drugu za identitet. Zato danas ovdje imamo zajedno press konferenciju”, rekao je Stier.

“Na prvom mjestu mora biti interes Hrvatske, a na zadnjem osobni interes. Zato podržavam Kovača i Penavu, a mene podržite kao potpredsjednika HDZ-a. Ne treba dijeliti, nego okupljati, to je poruka ove opcije za promjenu. Imat ćemo prilike kad budu raspisani i službeno izbori, predstaviti program, obilaziti ljude, ali i danas je prilika da kažemo programatske smjernice i smjer koji želimo da bude središnja tema rasprave. Ne želimo sukob, nego sučeljavanje ideja”, rekao je Stier.

“Ključna smjernica vezana uz identitet – tko su naši saveznici partneri, a tko suparnici. Moramo promijeniti politiku dijaloga, otvoriti dijalog s drugim članovima, s građanima, s građanskim inicijativama. U demokraciji ne smije biti neprijatelja. Glavni suparnik nam je SDP i ljevica i to definira način i smjer kojim želimo voditi HDZ”, rekao je Stier.

“Tu nema prostora za sektaštvo, želimo sučeliti ideje da izađemo jači”, rekao je Stier, a prenosi N1.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI