Stier izrekao nešto vrlo intrigantno: Je li moguć ovaj scenarij?

screenshot

Hrvatski europarlamentarci putem pisma izrazili su duboku zabrinutost činjenicom da su hrvatskog predstavnika u Predsjedništvu BiH izabrali Bošnjaci, dok je velika većina Hrvata glasovala za drugog kandidata, a čelnicima Europske unije pismo je uputio novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, u kojemu je ustvrdio da hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu iznose neistine o stanju u BiH, a Hrvatsku optužuje za “diplomatsku agresiju”.

Ove događaje, kao i promociju knjige Martine Dalić za RTL je prokomentirao Davor Ivo Stier, bivši ministar vanjskih poslova.

Je li ovo diplomatska agresija Hrvatske na BiH?

Zastupnici su naveli ono što je već bilo u rezoluciji EP-a. Oni su samo radili svoj posao. Dakle, toliko o Komšiću. BiH je tražila ući u EU, pa tako svaka članica i institucija ima pravo i obvezu upozoriti što je loše u BiH.

Gdje je granica, ta crta miješanja u unutarnje stvari druge države?



BiH želi ući u EU. EU, pa tako i Hrvatska moraju pratiti što se tamo događa. Mora se upozoriti na nepravilnosti. Rezolucije EP-a nisu obvezujuće, ali one su doprinos u kreiranju politike.

Pratite li odnose u stranci, jeste li pročitali knjigu Martine Dalić?

Mislite na ove kritike dužnosnika HDZ-a. Pa dobro, kritizirala je i mene, ali to mene ne brine. U tim kritikama koristila je gotovo pa iste riječi kako je Karamarko kritizirao Plenkovića, a znamo kako je to završilo.

Njen povratak u Vladu?

Mislim da nije realno.

Hoćete se uskoro aktivirati, možda na europarlamentarnim izborima, jeste se čuli s premijerom oko toga?

Oko toga se nismo čuli. O tome ne razmišljam. Ali, naravno da ću uvijek podržati HDZ.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI