STENJAVAC SE PROBUDIO OD STRAŠNE EKSPLOZIJE! Policija objavila detalje i tko je podmetnuo bombu

Foto: Zeljko Hladika/Pixsell

Stenjevac i njegove stanovnike je u noći sa četvrtka na petak probudila jaka eksplozija.

Ispostavilo se kako je riječ o bombi koja je podmetnuta ispod jednog od parkiranih automobila.

O svemu se oglasila zagrebačka policija koja je dovršila krim istraživanje te su uhitili 21-godišnjeg mladića.

Policija sumnjiči mladića za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Prema policijskom izvješću, mladić je 9. rujna oko 2.15 sati došao do osobnog automobila marke Smart Fortwo zagrebačkih registarskih oznaka, u vlasništvu 47-godišnjaka, koje je bilo parkirano u Zagrebu u Stenjevečkoj ulici. Sa sobom je donio ručnu bombu modela BRM te ju aktivirao izvadivši osigurač i bacio pod osobni automobil nakon čega se dao u bijeg trčeći Stenjevečkom ulicom u smjeru istoka.



Kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je osumnjičeni ozlijeđen prilikom bijega od same eksplozije, a liječnička pomoć mu je pružena u KB Sveti Duh gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

U eksploziji je oštećeno podvozje Smarta, prednje vjetrobransko staklo te pneumatika vozila, a oštećena su i druga vozila: VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka, na kojem je oštećena stražnja lijeva strana karoserije, zatim kombi vozila marke VW Crafter zagrebačkih registarskih oznaka na kojem je probušen zadnji desni pneumatik i mercedes zagrebačkih registarskih oznaka, a na kojem je oštećena stražnja desna strana karoserije.

Zagrebačka policija je 21-godišnjaka, nakon završenog kriminalističkog istraživanja, predala pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijela posebno izvješće.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI