STANKOVIĆ ŽESTOKO ISTUPIO PREMA KRIŠTO: Evo što joj je poručio na Faceboooku, odgovor nije trebalo dugo čekati!

Urednik gledane i vrlo popularne HRT-ove emisije „Nedjeljom u 2“ Aleksandar Stanković odlučio je javno objaviti iznos plaće koju prima na Prisavlju. A sve zbog toga, kako je rekao jer ga u posljednje vrijeme konstantno u svojim istupima napada Karolina Vidović- Krišto nezavisna saborska zastupnica.

O svemu tome oglasio se na svom Facebook profilu

“U posljednja 2-3 mjeseca više puta me napala saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto (zadnji put sa saborske govornice) da sam bio maneken Nadana Vidoševića te da na HTV-u dobivam plaću preko 20 tisuća kuna. Tezu o tome da sam radio za Nadana Vidoševića plasirao je prije par godina Tomislav Čadež iz Jutarnjeg. Ta njegova teza je posebna sorta zlonamjernog idiotizma jer sam ga upozorio i javno i privatno da je to neistina, ali je i dalje nastavio pisati o tome”, naveo je Stanković.

Potom je Stanković dalje zaključio kako nikada ništa ni posredno ni neposredno nije radio za Nadana Vidoševića, ili HGK.



“Neki drugi novinari s HRT-a jesu, ja nisam. Drugo, neistina je da na HRT-u imam plaću preko 20 tisuća kuna. Moja plaća je 13.628,27 kn. i kao takva nije ni među prvih 20 na HRT-u.

Istine radi, saborska zastupnica Vidović Krišto ima plaću 20.425 kuna pa se valjda za*ebala. Gledajući sebe u ogledalo vidjela je mene, ali kita! To si ti, Vidović Krišto. Priviđam ti se u mokrim snovima” – napisao je Stanković na Facebooku.

Zastupnica Karolina Vidović Krišto govorila je o stanju u hrvatskim medijima koje je ocijenila katastrofalnim.

“Stanje u hrvatskim medijima je, nažalost, identično kao i u drugim područjima našeg društva, a ono se može opisati kao sustav u kojemu uski krug vlasničko-uredničkih struktura zlostavlja veliku većinu hrvatskih novinara. Ti novinari, naravno, nemaju zaštitu sudova ili države, jer kao što znamo, politika, pravosuđe i mediji su trojstvo koje drži hrvatske građane u svojevrsnom zatočeništvu.

Današnji hrvatski novinar je mizerno plaćen, izložen je svekolikim mobinzima. Tako imate situacije da na vrlo čitanim portalima vrlo obrazovani novinari, sa znanjem nekoliko stranih jezika, zarađuju mizernih 3 i pol tisuća kuna.

Jer, novinarska neovisnost i etičnost su za hrvatsku elitu nedopuštene pojave. Ali zato podobni novinari, kao Aleksandar Stanković ili Dragan Nikolić s HRT-a, zarađuju i po 20 i više tisuća kuna. Hrvatski moćnici prihvaćaju skandaloznosti i neprofesionalnosti primjerice ovog dvojca.

Tako je taj Stanković bio maneken Nadana Vidoševića, te nikada nije demantirao da je bio na njegovoj platnoj listi. Novinar Dragan Nikolić svojim novinarskim umijećem ne bi zadovoljio ni kriterijima u školskim novinama. Nikolićevo djelo vidjeli smo prije neki dan u intervjuu s patrijarhom srpske pravoslavne crkve. Razina neprofesionalne snishodljivosti je bila u stilu intervjua Gorana Milića s maršalom Brozom.

Ali glavnog urednika HRT-a iz sjene, Andreja Plenkovića te Ninu Koržinek, ne zanimaju zakonske obveze HRT-a. U današnjoj Hrvatskoj svi relevantni mediji su od strane političke elite kontrolirani”, komentirala je između ostalog Vidović Krišto.

Reakcija Karoline Vidović Krišto na objavu Aleksandra Stankovića

Zastupnica Vidović Krišto odmah je po objavi voditelja Aleksandra Stankovića  reagirala na njegove optužbe  i to dopisom premijeru Andreju Plenkoviću, a isti je uputila i ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću, ministrici kulture Ninu Obuljen Koržinek, predsjedniku Programskog vijeća HRT-a Zdravku Kedži, te predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokovići u kojemu traži sankciju Aleksandru Stankoviću, za čije argumente tvrdi da su netočni.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI