STANJE BRITANSKOG PREMIJERA JE NEPROMIJENJENO! Nalazi se na odjelu intenzivne njege, Plenković mu zaželio brz oporavak

Damjan Tadic/Cropix

Zdravstveno stanje Borisa Johnsona, britanskog premijera, koji je pozitivan na Covid-19 u ponedjeljak se pogoršalo i prebačen je na intenzivnu njegu.

Britanski mediji, objavili su u utorak ujutro kako je Johnson proveo noć na odjelu intenzivnog liječenja londonske bolnice St Thoms’ i da je njegovo stanje bez promjena.

Njegova osobna borba s novim virusom uzdrmala je britansku vladu u vrijeme kada zemlja, kako tvrde znanstvenici, ulazi u možda i najteži tjedan pandemije.

Budući da je Johnson u bolnici, službeno će ga mijenjati šef britanske diplomacije Dominic Raab. Downing Street broj 10 priopćio je u ponedjeljak da će Raab sada Johnsona mijenjati i na dužnosti premijera “kada to bude nužno”.

“Dominic Raab je čvrst i oštrouman. Nije osoba koju možete zastrašiti”, kazao je njegov bivši šef, bivši britanski ministar za brexit David Davis. “Lojalan je i discipliniran”, dodaje.



Podsjetimo, Johnson je 27. ožujka objavio da je pozitivan na koronavirus. Bio je u samoizolaciji u Downing Streetu sve do nedjelje kada je prevezen u bolnicu budući da simptomi nisu popuštali.

Izvor iz bolnice rekao je medijima kako je Johnson dobio kisik te da je bio pri svijesti i da nije na respiratoru.
Buckinghamska palača objavila je kako je kraljica Elizabeta informirana o cijeloj situaciji, a zdravstveni stručnjaci koje su kontaktirali britanski mediji kažu da nema sumnje da je Johnson jako bolestan.

Plenković zaželio Johnsonu brz oporavak

Premijer Andrej Plenković zaželio je u poruci na Twitteru brz oporavak britanskom kolegi Borisu Johnsonu.

“Želim brz oporavak svom prijatelju Borisu Johnsonu. Svi se nadamo da će se brzo oporaviti”, napisao je Plenković na svom Twitter računu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI