SRUŠIO SE SUSTAV ZA SAMOPOPISIVANJE: Hrvati kao i često puta dosad sve u rade u zadnji tren?

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Prvi dio popisa stanovništva završava ove nedjelje a  od sutra kreće druga kada na teren izlaze popisivači.

Samopopisivanje preko sustava e-građani traje do ponoći  ali čini se kako je velika većina građana to odgađala, pa je zbog previše zahtjeva odjednom, pala stranica popis2021.gov.hr. Iako je prema zadnjim podatcima tu mogućnost iskoristilo više od 1 326 000 građana.

Sustav je pao  tri i pol sata prije završetka popisivanja preko interneta.


Foto: Screenshot

Najviše ih se samopopisalo u Zagrebu, i to njih 403.183. Slijede Splitsko-dalmatinska (132.662) i Primorsko-goranska županija (113.518), dok je najmanje samopopisanih u Ličko-senjskoj županiji i to njih tek 8.228.

Iz Državnog zavoda za statistiku (DZS) podsjećaju kako u ponedjeljak 27. rujna 2021. počinje 2. faza Popisa 2021. kada na teren izlaze popisivači koji dolaze na adrese kućanstava te popisuju osobe, kućanstva i stanove. Popisivači od onih koji su se popisali samostalno, preuzimaju kontrolnu šifru kao dokaz uspješnog samopopisivanja.S obzirom da su se već proteklih dana na terenu pojavile osobe koje su se lažno predstavljale kao popisivači, DZS je objavio kako možete prepoznati prave popisivače. Stoga budite na oprezu.

Oni će imati majice i maske s obilježjima Popisa 2021., akreditacije i prijenosna računala, kao i EU digitalne Covid potvrde.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI