‘SRUŠENA’ WEB STRANICA EUROPSKOG PARLAMENTA: Bila nedostupna nekoliko sati, odgovornost preuzeli ‘proruski hakeri’

Foto: Monasse/Guliver Image

Zbog napada “proruskih hakera”, nakon što su zastupnici izglasali da je Rusija država pokroviteljica terorizma, stranica Europskog parlamenta bila je nedostupna nekoliko sati, rekla je Roberta Metsola, predsjednica te institucije.

Stranica parlamenta opet je postala dostupna kratko nakon 17 sati, oko dva sata nakon što je institucija izvijestila o rušenju.

“Europski parlament nalazi se pod sofisticiranim kibernetičkim napadom. Prokremaljska skupina preuzela je odgovornost”, napisala je u tvitu Metsola.

“(To se dogodilo) nakon što smo proglasili da je Rusija država pokroviteljica terorizma. Moj odgovor: Slava Ukrajini”, dodala je.

Rušenje je izazvano napadom uskraćivanjem resursa (DDoS), koji funkcionira tako što se usmjeri veliki volumen internetskog prometa prema ciljanim serverima u relativno nesofisticiranom pokušaju takozvanih “haktivista” da sruše stranicu.



Ranije u srijedu, zastupnici su izglasali da je Rusija država pokroviteljica terorizma. Argumentirali su to da vojni napadi Moskve na civilne mete poput energetske infrastrukture, bolnica, škola i skloništa krše međunarodni zakon.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI