SRPSKI MEDIJI TVRDE DA SU STRANE VLADE SPREMALE ATENTAT NA PREDSJEDNIKA: Vučić kaže da to za njega nije velika novost

Foto:Milos Tesic/ATAImages/Pixsell

Nakon što je bivši kandidat za predsjednika Srbije Saša Janković je za portal Nova.rs rekao da mu je dok je bio u opoziciji sugerirano da postoji mogućnost da Aleksandru Vučiću u jednom trenutku otkaže srce, s naslovnica srpskih novina vrište naslovi poput “Kap otrova u ručak Vučiću”, “Vučiću smrt, njima Vlast!” ili “Stranci su planirali da Vučić umre od srca”.

Odmah su se javili i bivši špijuni iz Hladnog rata. Bivši tajni agent u Službi državne sigurnosti SFRJ Božidar Spasić u razgovoru za Objektiv rekao je da je Vučić mogao biti lako otrovan za vrijeme ručka i to od njemu bliske osobe, a to je bez problema moglo biti prikazano kao srčani udar, a ne ubojstvo.

Opisao je da se to uglavnom radi tako da se za vrijeme ručka dvoje prijatelja i suradnika u jelo ubaci kap nekog otrova koji izaziva trenutačnu smrt. Upozorio je da su upravo napadi iznutra najopasniji, jer su se pokazali iznimno djelotvornim u praksi. Istaknuo je kako se to često radi upravo u zemljama bivšeg Istočnog bloka, a bilo je i takvih slučajeva u Jugoslaviji za vrijeme Tita.

Napise o navodnom napadu na njega komentirao je i sam Vučić koji je rekao da nije iznenađen Jankovićevom izjavom. Kazao je da to za njega nije velika novost, ali je zahvalan Jankoviću što je to rekao i da je siguran da nije lagao. Dokaza o tim navodima nema.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI