SRPSKI DOKTOR OTKRIO: Evo što Srbe ČUVA od KORONE! Talijani su slabi!

Screenshot

Pulmolog Branislav Nestorović objašnjava da su slabi talijanski geni i loša opremljenost bolnica krivi za ovako poraznu statistiku.

Doktor ističe da Srbi nemaju razloga za strah, budući da imaju lavovsku genetiku.

Naime, iako se u velikom broju zemalja pacijenti prilično uspješno bore protiv nove vrste koronavirusa, u Italiji je, od početka zaraze, zabilježeno čak 463 smrtnih slučajeva.

“Gotovo je sigurno da nešto pogoduje koronavirusu u Italiji! Kao da su njihovi geni posebno slabi na ovu zarazu. Treba se prisjetiti da su prije sto godina upravo oni umirali od španjolske gripe čak sedam puta više od ostalih”, ističe pulmolog Nestorović i napominje da su prije dva dana za 24 sata u Italiji čak 133 osobe umrle od koronavirusa, dok je u zemljama koje s njom graniče, ali i onim mnogo većim od nje, stopa smrtnosti daleko manja, donosi Kurir.

Nestorović objašnjava da je razlog alarmantnog stanja u Italiji i manjak respiratora u tamošnjim bolnicama. “U Lombardiji u kojoj je najviše oboljelih ima samo 800 respiratora, odnosno uređaja za umjetno disanje, umjetna pluća, koja su neophodna za funkcioniranje teško oboljelih. Talijani očigledno nisu bili spremni za ogroman priljev bolesnika. Međutim, kao i posvuda u svijetu, i u Italiji preminuli čine populaciju stariju od 80 godina”, kaže pulmolog.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI