SRPSKA ‘ŽENA-STIJENA’ POTOPILA VUČIĆA! Otkrila njegove podmukle planove o pomicanju granica i pripajanju RS-a

Predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko, već godinama je poznata kao “ucijenjena glava” u svojoj zemlji.

U Hagu svjedočila protiv vlastite zemlje

Bijes sugrađana Biserko je na sebe navukla kao žena koja je u Hagu svjedočila protiv vlastite zemlje inzistirajući na činjenici da je rat u Hrvatskoj osmišljen odmah nakon smrti Tita i krojenjem plana velike Srbije.

Sonja Biserko ne miruje ni danas, pa je tako nakon sastanka Vučića i Dodika za Avaz dala vrlo intrigantne izjave:

“Priča o Kosovu je laž. Cijelo vrijeme misli na Republiku srpsku”



“Ovaj sastanak prije svega treba promatrati u svjetlu nastojanja Aleksandra Vučića da pred sastanak u Washingtonu pitanje Kosova poveže s Republikom Srpskom. Beograd je sve vrijeme inzistirao na Kosovu, a mislio na Republiku Srpsku. Ovo je nekakav pokušaj da se eventualno u Washingtonu stvari drugačije definiraju, odnosno da se i Bosna uključi u pregovore”, otkrila je Biserko Vučićeve namjere.

“Ono što Srbija želi prije svega jest da napravi paralelu sa Republikom Srpskom, na čemu insistira Dodik, ne samo sada, nego od trenutka kada je Kosovo proglasilo neovisnost. Sada se to samo radikaliziralo, jer Srbija smatra da je ovo točka kada nešto može učiniti. Međutim, osobno smatram da kontekst nije takav kakvim nam ga prikazuju”, kazala je predsjednica Helkinškog odbora u Srbiji.

Rusija mu neće pomoći

Biserko naglašava i da su zapadne sile svjesne da bi bilo kakva promjena granica bila uvod u nove sukobe i podjele, te da s te strane neće dozvoliti takav scenarij, ma koliko vodstva Srbije i RS možda i gajila iluzije po tom pitanju.

“Rusija je zainteresirana, ali ima više brige oko Bjelorusije i Ukrajine, na samoj granici imaju probleme koje trebaju riješiti. Balkan im služi kao poprište gdje se odmjeravaju za Zapadom, ali je nerealno očekivati da će Rusija odigrati ulogu kakvu Srbija i Republika Srpska očekuju, objašnjava Biserko.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI