SRPSKA PREMIJERKA IZ MOSTARA OŠTRO O MILANOVIĆU: ‘To što je izjavio je doista nevjerojatno’

Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Premijerka Republike Srbije Ana Brnabić komentirala je u ponedjeljak izjavu hrvatskog predsjednika, u kojoj je rekao da je predsjednik i hrvatskih državljana, nevjerojatnom što je naišlo na osude bošnjačkih dužnosnika u toj zemlji.

“Milanovićeva izjava mi je bila nevjerojatna i bilo mi je nevjerojatno da nisu stigle reakcije, čak ni iz Europske unije“, rekla je predsjednica vlade Srbije u izjavi za medije.

Odbila je pritom usporedbe dijela bošnjačkih stranaka koji su povodom njezina današnjeg posjeta Hercegovini rekli da je slična Milanoviću jer je “premijerka Srba u Hercegovini”.


„Ja sam premijerka Srbije i mojoj funkciji postoji pandan u BiH. Ja se ovdje osjećam kao gost, nemam druge pretenzije. I mene čude Milanovićeve izjave“, dodala je.

Hrvatski predsjednik nedavno je prigodom boravka u New Yorku u vrijeme zasjedanja Opće skupštine UN-a izjavio kako Željko Komšić ne predstavlja Hrvate iz Bosne i Hercegovine, te da je on predsjednik hrvatskih državljana iz te zemlje. Takva izjava naišla je na osude samoga Komšića, ali i niza drugih bošnjačkih stranaka.Srbijanska premijerka najavila je i da će sljedeće godine započeti radovi na gradnji Zračne luke u Trebinju, na jugu BiH, kazavši da će taj projekt biti od koristi i za Hrvatsku.

„Vidim ga kao važnog i za Republiku Hrvatsku jer će pomoći da brojni turisti dolaze u Dubrovnik i na hrvatsku obalu. Mislim da je to projekt od regionalne važnosti“, rekla je.

Ona u ponedjeljak boravi u Hercegovini gdje je u Mostaru obišla stari dio grada i Stari most te će otvoriti kulturnu manifestaciju Šantićeve večeri poezije posvećenu tome mostarskom pjesniku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI