SRIJEDA JE BILA ZATIŠJE PRED BURU! Moglo bi pasti i do 100 litara kiše, Vakula upozorio na ‘opasni’ četvrtak

Foto: Cropix

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za četvrtak. Za Hrvatsku su izdali narančasto upozorenje za koje se očekuje nestabilno vrijeme uz veliku količinu oborina. Za ostatak zemlje  je na snazi žuto upozorenje. Moguća su grmljavinska nevremena i obilna kiša.

Najviše kiše očekuje se u riječkoj i gospićkoj regiji. Iz DHMZ-a su najavili da će pasti i do 100 litara kiše po kvadratnom metru.

Zoran Vakula je za HRT izjavio kako će prvi dani kalendarske jeseni donijet će brojne meteorološke promjene.

“Vrijeme će početi stabilno, sunčano, osobito na Jadranu i vedro, ali na kopnu tek nakon jutarnje mjestimične kratkotrajne magle te svježine, pri tlu čak ponegdje i slabog mraza”  najavio je Vakula.

 

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, lokalno izraženijim. Na Jadranu i uz njega može biti obilne kiše. Najmanje oborine te česta sunčana razdoblja očekuju se na istoku zemlje. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, a u sjeverozapadnim područjima okrenut će na sjeverni.

Na Jadranu će puhati umjeren i jak južni vjetar i jugo, na sjevernom dijelu i jugozapadnjak. Najniža temperatura na kopnu od 9 do 14, na Jadranu od 14 na sjevernom do 20°C na južnom dijelu. Najviša dnevna temperatura većinom od 20 do 25, no u središnjim i gorskim predjelima niža, između 15 i 20°C, stoji u prognozi DHMZ-a za četvrtak.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI