SRIĆA ŽESTOKO ODGOVORIO MILANOVIĆU: ‘Neka se bavi vanjskom politikom a ne glumi dežurnog liječnika’

Foto: Robert Anić/Pixsell

“Koji  je smisao nošenja maske? Nevjerojatna je poslušnost onda kada se ne bi trebalo slušati u potpunosti”, kazao je predsjednik Zoran Milanović komentirajući situaciju s koronavirusom.

No sad mu je na sve to odgovorio pulmolog Saša Srića.

“Nevjerojatno je kako baš svatko želi preuzeti ulogu liječnika ili znanstvenika i pametovati o tome jesu li ili nisu potrebne covid-potvrde i jesu li maske ili nisu potrebne za necijepljene i je li odluka ustavna ili protuustavna. Pa tako u nedostatku kreativnih ideja i stalno ponesen željom za pametovanjem na svim poljima, predsjednik Milanović opetovano glumi dežurnog liječnika i mislim da bi u tandemu s Laucem i Bakićem mogao pojačati aspekt pandemijskog realizma”, poručio je na Facebooku Milanoviću pulmolog Saša Srića iz Klinike za plućne bolesti Jordanovac.


Kaže da su maske potrebe i da su covid-potvrde najblaža mjera. “Da, maske su potrebne i treba ih nositi u zatvorenim prostorima. Da, covid-potvrde su najmanja i najblaža mjera doista koja se mogla dogoditi, ali nužna i definitivno ustavna bez ijednog elementa protuustavnosti. A njihova obaveza u zdravstvu i socijali nije nikakav udar na ljudske slobode nego potreba za očuvanje javnog zdravstva i promicanja zdravlja te očuvanja stabilnog zdravstvenog sustava”, tvrdi Srića.

Za kraj je poručio Milanoviću.“Preporučujem Milanoviću da se bavi vanjskom politikom, oružanim snagama i ostalim ovlastima za koje je izabran, a zdravstvenu politiku (da) prepusti nama liječnicima i znanstvenicima. Znam da kritiku ne voli, ali sugeriram da je prihvati i da ne zbunjuje dodatno naše sugrađane”, kazao je Srića.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI