SRBIN NEMILOSRDNO O ŠKORI I HRVATSKOJ: ‘Ustaška država! On je predvodnik ustaških snaga’

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regiji Srbije Miodrag Linta, obrušio se na predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru nazvavši ga 9otvorenim ustašom i jednim od predvodnika ustašnih snaga u Hrvatskoj.’

”Škoro otvoreno veliča ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’ i iskreno i ponosno kaže da se pod navedenim pozdravom borio njegov pradjed u NDH, ali i njegov vjenčani kum za današnju Hrvatsku 1991. godine. Navedena izjava Škore jedan je u mnoštvu dokaza da se današnja Hrvatska gradi na temeljima i principima genocidne NHD”, ocijenio je Linta.

U priopćenju za javnost, on je naveo da je “Tuđmanova Hrvatska, kao i NDH, nastala kao rezultat planskog zločina i etničkog čišćenja srpskog naroda iz hrvatskih gradova i s krajiškog područja.”

”Borba za stvaranje etnički čiste Velike Hrvatske vođena je pod lažnom i licemernom optužbom odbrane od tzv. velikosrpske agresije. Također, Škoro najdublje vrijeđa stotine tisuća žrtava ustaškog logora Jasenovca, jer kao i hrvatska predjednica Kolinda Grabar-Kitarović traži da se prekopa najveća tvornica smrti na Balkanu u Drugomu svjetskom ratu”, ocijenio je Linta pozivajući na reakciju ondašnje Ministarsvo vanjskih poslova koje, prema njemu, treba kreirati izvještaj o rehabilitaciju ustaštva i to brojnim primjerima mržnje i nasilja nad Srbima u Hrvatskoj.

To, po njemu, treba odaslati na međunarodne adrese jer je današnja Hrvatska sve više proustaška te je kao takva faktor nestabilnosti i prijetnja miru.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI