SRBIJI I VUČIĆU OVO NIJE DRAGO! Von der Leyen decidirano poručuje: ‘Radimo na tome da Kosovo bude dio EU!’

Wikipedia

Ursula Von Der Leyen, predsjednica Europske komisije izjavila je danas u Prištini da je dijalog koji vodi Europska unija platforma za nadilaženje trenutne situacije na sjeveru Kosova i pozvala je Beograd i Prištinu da smanje tenzije i vrate se razgovorima.

“Dok mi ovdje razgovaramo, pregovarači su u Bruxellesu i pregovaraju o tome i nadam se da imaju stabilan mandat za pregovore jer je ovo najbolji način da se krene naprijed. Duboko sam uvjerena da je važno nastaviti sa konstruktivnim dijalogom“, kazala je Von Der Leyen.

Istaknula je da Zapadni Balkan mora biti dio EU. Također je pružila podršku u borbi protiv pandemije i ekonomskom preporodu. Naglasila je da je EU “izgrađena na osnovi dijaloga”, a zatim i na osnovi ekonomskog razvoja.

“Ovo je dug proces koji donosi budućnost mira i prosperiteta”, poručila je Fon der Leyen.

Predsjednica Europske komisije je naglasila da Kosovo mora nastaviti borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije.



“Za Kosovo je važno da nastavi raditi na borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, podržavamo posvećenost reformama u sektoru pravosuđa”, prenosi Kosovo.online.

Puno je posla još pred svima nama., moja je želja da Kosovo sudjeluje u naporima za ujedinjenu Europu, jer Kosovo u tom pogledu može mnogo doprinijeti.

EU vidi Kosovo u budućnosti kao dio sebe. Budućnost u kojoj će Kosovo i Zapadni Balkan biti dio EU i mi radimo na tome. To dugujemo djeci koju smo vidjeli u ovom vrtiću, jer je njihova budućnost europska. Partneri smo u borbi protiv pandemije, želimo ubrzati cijepljenje i želimo ekonomski oporavak“, dodala je za kraj.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI