SRBIJANSKI MEDIJI JE BRUTALNO PROZVALI PA IM STIGAO ODGOVOR! Škare Ožbolt: ‘Ma tko to tamo peva, stvara se potpuna histerija’

Foto: Damir Krajač/Cropix

Bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt reagirala je na prozivke srpskih medija nakon što je predložila da se hrvatski veleposlanik povuče iz Srbije zbog podizanja optužnica protiv četiri hrvatska pilota.

Srbijanski mediji prozvali su je ‘Doglavnikom premijera Plenkovića’ i ‘Zaštitnikom obojice djece’. Odgovorila je na svom Facebook profilu a objavu prenosimo u cijelosti:

”Život me dosad naučio da na medijske prozivke ne treba burno reagirati, ali ovog puta sam odlučila ukazati kakve se sve teze stvaraju u stanju histerije. Zbog moje izjave o postupku koji se vodi u Srbiji protiv naših pilota, postala sam „doglavnik premijera Plenkovića“, zaštitnik „ubica dece“ i zagovornik blokade Srbije na putu prema EU. Srbijanski sud potvrdio je optužnicu protiv četvorice hrvatskih pilota, a optužnica još uvijek nije dostavljena optuženicima. Dodijeljeni su im branitelji po službenoj dužnosti, a optužene još nitko nije kontaktirao radi pripremanja obrana ili prikupljanja bilo kakvih informacija. Ne ulazeći u motiv podizanja optužnice, već ovakvi formalni propusti ne slute na pravično suđenje našim pilotima. Povlačenje veleposlanika iz Srbije predložila sam kao reakciju Republike Hrvatske na ovu pravosudnu lakrdiju, koja je pravno gledano smiješna, ali politički gledano iznimno ozbiljna. Optužnica je formalno adresirana na naše pilote, ali iz objavljenog dijela vidimo da se za ratni zločin ustvari optužuje tadašnji hrvatski državni vrh odnosno Republiku Hrvatsku.  Svi znamo, kao što to znaju i srbijanski čelnici, da je presudom Haškog suda „Oluja“ potvrđena kao legitimna vojna akcija. Ipak, ovakvim apsurdnim optužnicama nastoji se osporiti legitimitet „Oluje“ i preispitati odluke Haškog suda. Bolje rečeno, nastoji se izmijeniti povijest, a koja se izmijeniti ne da.

 



Srbijanski državni vrh pokušava stvoriti animozitet i histeriju protiv Hrvatske, vjerojatno da ne bi svom narodu morali objašnjavati zašto su tada na Petrovačkoj cesti izmiješali civile s vlastitim vojnicima, zasto su srpski tenkovi u gužvi povlačenja gazili civile, zašto Srbija ne ide prema EU nego stoji na mjestu ili čak ide unazad. Ili pak ovakvim jadnim potezom Srbija hoće izazvati hrvatsku blokadu njezinog europskog puta, kako bi se srpski tango za dvoje završio i kako bi Srbija mogla i službeno početi podržavati svoju antieuropsku politiku? Bilo kako bilo, dobro je za znati da ovakav srbijanski državni vrh nema podršku znatnog dijela svog naroda, koji vrlo rado posjećuje Lijepu Našu i ljetuje na našoj obali i osjećaju se dobrodošlima, kao što i jesu”, napisala je Škare-Ožbolt na svom Facebook profilu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI