SRBIJA U PLAMENU! GORJELI NIŠ, NOVI SAD I BEOGRAD: Pretučeni novinari, Vučić blokirao medije

Iako su sinoć u Srbiji ugušeni i drugi prosvjedi, teško da će oni tako lako prestati.

Sve više srbijanskih građana Beograda, Novog Sada i Niša priključuje se pobuni protiv rigidnih mjera zabog koronavirusa, no bunt se pretvorio u prosvjed protiv predsjednika Aleksandra Vučića i njegove diktature pri čemu mediji koje ima u šaci o situaciji vrlo neobjektivno izvještavaju nazivajući prosvjednike “fašistima”.

Premijerka Ana Brnabić rekla je sinoć da su ovo do sada najnasilniji prosvjedi, ali da nasilnog prevrata u Srbiji i anarhije neće biti.

Ona je ocijenila da su “nasilni prosvjedi u Beogradu bez sumnje nanijeli ogromnu štetu i predstojećim razgovorima, ali da će Vučić dati sve od sebe i fokusirati se na KIM, sigurnost Srbije i budućnost cijele regije”:

“Ima mnogo onih kojima to ne odgovara, ali iza toga stoji najveći broj građan i to je snaga Aleksandra Vučića”, ustrajna je Brnabić.Brnabić: To je najgora vrsta desnice

Kazala je kako su organizatori prosvjeda “najgora vrsta desnice” i odbacila kritike koje stižu iz Europe o prekomjernoj upotrebi sile.

Tijekom dvodnevnih prosvjeda uhićeni su i ozlijeđeni brojni prosvjednici, među kojima i nekolicina novinara. Da Vučićeva policija nikoga ne štedi, teško se može vidjeti po portalima i televizijskim izvještajima, ali društvene mreže krcate su snimkama koje svjedoče o represivnim metodama gušenja prosvjeda pri čemu se na udarcima i suzavcu niti malo ne štedi.

Vučić krivi strane službe

Aleksandar Vučić nastoji sa sebe “isprati ljagu” glavnog krivca za prosvjede i za sve krivi strane službe u čiju je umiješanost siguran:

“Njihov cilj je nanijeti štetu ugledu Srbije i izvršiti pritisak na Beograd pred razgovore u Parizu o Kosovu i Metohiji”, tvrdi predsjednik, a mediji podgrijavaju njegovu tezu informacijama o uhićenjima stranih državljana koji su se priključili prosvjedu.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI