SRBIJA IZABRALA DIKTATURU I NACIONALIZAM! Šešeljev učenik proslavio uz trubače, Srbija jedina zemlja bez opozicije?!

screenshot

Srbiji su održani redovni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, a zbog SNS-a koja je od matične zemlje i dijaspore  dobila više od dva milijuna glasova, Aleksandar Vučić je još sinoć uz svirku trubača otvorio šampanjac:

Vučićevo likovanje

“Dugo sam u politici, ali nikada nisam doživio ovakav trenutak. Na izbore je izašlo 3,3 milijuna građana, mi smo osvojili više od dva milijuna glasova. To je apsolutno nezabilježeno. Stranka je dobila najveće povjerenje građana u povijesti, ali je dobila i veliko upozorenje da mora biti još odgovornija, ozbiljnija i marljivija”, likovao je sinoć srpski predsjednik.

Bez opozicije?

Nevjerojatnih 63 % (za sada obrađenih) glasačkih listića SNS-u jamči minimalno 191 zastupničko mjesto od mogućih 250, što dovodi do gotovo presedanske situacije u kojoj Srbija postaje zemlja bez opozicije. Ove brojke teško je pojmiti obzirom na “antivučićevske prosvjede” koji su mjesecima paralizirali Beograd, no da nisu svi sretni zbog pobjede stranke “Šešeljeva učenika”, svjedoče brojni tweetovi ogorčenih građana koji konstatiraju “pobjedu nacionalizma” u svojoj zemlji.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI