SRBI OKRENULI PRIČU! Mi želimo veliku Srbiju? A znate li za HDZ-ovu kartu ‘Velike Hrvatske’?

screenshoot

"Postoje brojni dokazi da je Tuđman uložio mnogo napora da se domogne BiH, a hrvatska emigracija u Kanadi koju je predvodio Gojko Šušak, a koja je bila povezana s prvacima HDZ-a, izradila je polovinom 1989. godina kartu „Velike Hrvatske“ koja je obuhvaćala čitavu BiH, Vojvodinu, Sandžak i crnogorsko primorje", tvrdi srpski akademik

Akademik Vasilije Krestić kaže da tvrdnje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kako je Hrvatska bezazlena kada je riječ o teritorijalnim pretenzijama, a da Srbija poseže za njenim zemljama, ne odgovaraju povijesnim činjenicama.

„Kolinda Grabar Kitarović bi trebala znati da u prošlosti Hrvatske od sredine 19. stoljeća do naših dana nije bilo nijednog uglednijeg hrvatskog političara, bez obzira kojoj je stranci pripadao, koji se pozivao na hrvatsko državno i povjesno pravo, a da se nije želio domoći teritorija koje nisu pripadale Hrvatskoj i da nije težio stvaranju `Velike Hrvatske`“, naveo je Krestić.

On je ukazao da “širenje glasova iz Hrvatske o velikosrpskim i hegemonističkim namjerama traje više od jednog stoljeća, a da je naslijeđeno od Austrougarske, kako bi bila prikrivena vlastita agresija i teritorijalne pretenzije na tuđe etničke, državne i povijesne teritorije. Prema toj taktici, sve što je bilo srpsko proglašavano je za velikosrpsko, u cilju da se srpski interesi, koji su bili u sukobu s austrougarskim, u korijenu sasijeku i onemoguće”, prenosi Politika Krestićeve riječi.

“Postoje brojni dokazi da je Tuđman uložio mnogo napora da se domogne BiH, a hrvatska emigracija u Kanadi koju je predvodio Gojko Šušak, a koja je bila povezana s prvacima HDZ-a, izradila je polovinom 1989. godina kartu „Velike Hrvatske“ koja je obuhvaćala čitavu BiH, Vojvodinu, Sandžak i crnogorsko primorje. Ovo su samo neki od mnogih dokaza da predsjednica Hrvatske ne govori istinu tvrdeći da je Hrvatska bezazlena i nedužna kada je riječ o teritorijalnim pretenzijama”, zaključio je akademik Vasilije Krestić.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI