Srbi nezadovoljni prijemom u Parizu; ogorčeni zbog rasporeda sjedenja i tretmanom Vučića u TV prijenosu

screenshot

U Srbiji nisu zadovoljni ceremonijom prilikom obilježavanja stote obljetnice završetka Prvog svjetskog rata koja je u nedjelju održana u Parizu. Organizatorima su zamjerili raspored sjedenja, a nisu oduševljeni ni tim koliko je prostora u izravnom TV prijenosu dobio njihov predsjednik Aleksandar Vučić. Stoga su pribjegli trikovima…

Kako prenosi direktno.hr, prvo im je ‘skočio živac’ kada su uočili da je kosovski premijer Hashim Thaci bio smješten odmah u drugom redu, odmah uz Vladimira Putina.

Kako javljaju srbijanski mediji, raspored sjedenja svjetskih lidera i državnika izazvao je negodovanje među nazočnima, pri tom ističući kako se ‘u diplomatskim krugovima moglo čuti da je raspored skandalozan najviše zbog toga jer se Thaci odmah našao iza Putina’.

Francuzi su kao organizatori pojasnili  da je raspored sjedenja napravljen prema abecednom redu, no Srbi su se zapitali zašto raspored nije napravljen prema zaslugama?

Naime, tamošnji mediji primijetili su kako je Aleksandar Vučić imao lošija mjesta na ceremoniji, odnosno bio je udaljeniji od najviših svjetskih dužnosnika, od hrvatske predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović, ali i kosovskog Tachija. Naime, Grabar-Kitarović i Tachi sjedili su na strani gdje i Macron, Putin i Trump dok je Vučić sjedio nasuprot njih.



“Predsjednicu Hrvatske mogu i razumjeti, netko bi objasnio da to ima veze s abecednim redom, kao Croatia… pa je nekog smisla moglo biti, iako su se u Prvom svjetskom ratu iskazali na suprotnoj strani”, ocijenio je Vučić pa se upitao po kojoj su onda logici predstavnici Austrije bili pored njega.

“Zašto je netko tako postupio… to nije imalo veze s abecednim redom, jer u mojoj blizini su bili ljudi iz Letonije, kako je to tko redao, ja stvarno ne znam, a da pravim skandal tamo, složit ćete se, nije bilo mjesto, niti ima nekakvog velikog smisla. Svoje sumnje ne bih iznosio, ali ako me pitate da li je to odnos snaga? nije”, poručio je srbijanski predsjednik.

No ni to nije bio kraj mukama i poniženju koje su Srbi doživjeli u Parizu. Kao da to nije bilo dovoljno, još je i Vučić dobio premalu sekundažu u izravnom TV prijenosu.

Kadrovi u kojima se vidi Vučić bili su sramotno rijetki i kratki da su na Radio televiziji Srbije odlučili pribjeći malom i jednostavnom triku.

Naime, u emitirani prijenos ubacili su tzv. freeze frame Vučića kako bi ispalo da ga kamere snimaju više nego što to uistinu jesu. U prijevodu, ubacili su zamrznuti kadar Vučića u originalnu snimku, ali su to učinili tako amaterski da su ubrzo raskrinkani.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI