‘SRAMOTA ZA CRNU GORU’ Dačić žestoko optužuje: ‘Đukanović je komunist, a ovaj je prava sramota za srpski narod. Dobro da nije uzeo neki rekvizit!’

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić komentirao je nerede prije i tijekom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju protekloga vikenda.

To je velika sramota za Crnu Goru napominje Dačić.

“Jasno je da nema veze s vjerom jer je Milo Đukanović komunist. 1989. godine Milo je došao na vlast na krilima pokreta koji je kao glavni moto imao rušenje tadašnjeg rukovodstva koje je plašilo narod Srbijom, a time su željeli sačuvati vlastite fotelje. I ovo sada je to isto. Oni imaju predsjedničke izbore slijedeće godine. Đukanovićev kraj definirat će se nakon izbora”, rekao je Dačić za TV Prva.

Dačić dalje dodaje da je  očito da Milo koristi neorganiziranost većine i svaki dan stvaraju neku ‘ad hoc većinu’ za određene zakone i političke stavove.

“Crna Gora nikada nije bila više osramoćena nego jučer i prekjučer. Bio sam na ustoličenju vladike Jovanova u Prizrenu. Svugdje je to prošlo bez incidenta. Nikada se ovako nešto nije dogodilo i pokazatelj je na što su sve spremne ove snage. Oni se ne bore za Crnu Goru, već za vlast”, tvrdi Dačić.



Ističe, Srbija se ne petlja u unutarnja pitanja Crne Gore i navodi da nisu točne pretpostavke da provode velikosrpsku politiku.

Ivica Dačić kaže da bi on predložio hapšenje Nenada Čanka, predsjednika LSV, koji je otišao u Crnu Goru da ‘potakne nemire’.

“Čanak je sramota za srpski narod, Ono što on radi je najniži nivo. Dobro da se nije prihvatio nekih rekvizita (pištolja, snajpera). Je l’ on to podržava? On je išao svugdje”, objasnio je Dačić i istaknuo tvrdnju da on ovim potezima ne dobiva na podršci, već da dobiva novac.

Na pitanje tko ga plaća, predsjednik Skupštine odgovara: “Od onoga kod koga je došao”, istaknuvši da Đukanović plaća sve one koji ga podržavaju.

“On je opasan za poredak Crne Gore”, ističe lider SPS-a i smatra da je Čanak otišao potpaljivati nerede i sukobe.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI