SPREMA SE DRŽAVNI UDAR? Ako DORH digne optužnicu, Todorić tuži Vladu?

Robert Anic/PIXSELL

Nizom svojih postupaka država mu je, kako se smatra, ukrala oko godinu dana vremena, odnosno nije mu se dalo vremena da sam pokuša riješiti problem i izaći iz krize.

Strateški plan Ivice Todorića za osvetu Vladi ako DORH protiv njega pokrene akciju  Nacionalu je otkrio visoki dužnosnik zemlje članice EU-a.

Todorić će, prema zasad poznatim informacijama, tužbom dokazivati kako je kao vlasnik Agrokora pretrpio znatnu štetu nakon donošenja lex Agrokora, a bude li postupak po njega uspješan, mogao bi  pokrenuti i drugi kojim bi od države tražio da mu se nadoknadi šteta.

Nizom svojih postupaka država mu je, kako se smatra, ukrala oko godinu dana vremena, odnosno nije mu se dalo vremena da sam pokuša riješiti problem i izaći iz krize.

“Sada se pokazuje da je kandidata za kupnju koncerna u krizi bilo te da se o tome moglo diskutirati još neko vrijeme prije no što bi banke pokrenule procedura koje su se najavljivale’, ispričao je jedan inozemni izvor za Nacional.

Kroz tu pravnu operaciju Ivica Todorić od hrvatske države želi naplatiti enormnu odštetu. Cijela operacija koju Todorić sprema, a i razmjeri odštete koju želi mogli bi se usporediti s državnim udarom.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI