ŠPRAJC OPET ODBRUSIO HADŽIFEJZOVIĆU: ‘Za razliku od tvoje poezije, ja svoje kile nisam našao na ulici’

RTL

Prepucavanje novinara Zorana Šprajca te Senada Hadžifejzovića i dalje traje

Urednik i voditelj RTL Direkta Zoran Šprajc na Facebooku je odgovorio na izjave bosansko-hercegovačkog voditelja Senada Hadžifejzovića izrečene na javnoj televiziji u emisiji ‘Nedjeljom u dva’.

“Ovaj veliki bošnjački pjesnik i satiričar koji je svoj umjetnički talent odlučio naglasiti poetskim umotavanjem u šal nikako da preboli onih 45 sekundi što sam mu svojedobno posvetio u Direktu. Na mene je dosad potrošio dvije svoje emisije i nekoliko FB objava, sve u svom čuvenom ćevap-desetercu a sad je evo umjetničku slavu okrunio i nastupom u hrvatskom televizijskom prostoru. Stihove u kojima je dosad kupusario s diskvalifikacijama po rodu, imenu, prezimenu i težini pjesnik je ovaj puta oplemenio sa svojom povijesnom ulogom zaštitnika stećka. Naime, moju konstataciju da je „duhovit kao stećak“ Senad je u nekakvom poetskom magnovenju shvatio kao uvredu stećku kao takvom. Satiričar je ostao bez satire i povrijeđen vlastitom taštinom jurnuo u napad obmotan šalom i bosanskohercegovačkim simbolizmom o jedinstvu svih naroda i narodnosti u nadgrobnom spomeniku i zagrobnom životu.  Da je manje taštine a više pameti Senad je recimo mogao podrugljivo zahvaliti na komplimentu jer stećci doista znaju imati duhovite napise ali to je napor koji se od ovog medijskog umjetnika nije mogao očekivati te je Senad time potpuno opravdao onih 45 sekundi u Direktu. Btw, Senade ukrao si mi jedno dvadeset kilograma a to je uvreda veća od svih. Za razliku od tvoje poezije ja svoje kile nisam našao na ulici”, napisao je Zoran Šprajc na Facebooku.

Reagirao je tako na jučerašnje izjave bosansko-hercegovačkog voditelja. Podsjetimo, voditelj je u emisiji upitao Hadžifejzovića:

“Kako je došlo do obračuna sa Zoranom Šprajcom? Je li to bilo mužjačko nadj…….?”, na što je BiH voditelj odgovorio:

“Nisam mu htio odgovoriti jer je bio neduhovit. Odgovorio sam zbog stećka. Ne diraj mi stećak. Ako nemaš odnos prema grobu Jovanovića i Šprajca, mi imamo. Srbi, Bosanci, Hrvati, to je naš simbol. Kako to da vam je simbol nadgrobni spomenik? Je. Svi imamo isti odnos prema njemu, svi se tučemo oko njega. On je naš.”



Voditelj ga je upitao je li mu odgovorio zbog komentara da nije duhovit, na što je Hadžifejzović dodao:

“Nisam ni htio biti duhovit. Što reći o Šprajcu – nije novinarstvo dobra najava, dobra odjava, dobar gard sa 100 kila, turbo glas. Treba imati i znanje. Novinarstvo je znanje. On ga nije imao, jer da je imao ne bi uvrijedio stećak. Žao mi je što je to uradio, da je bio duhovit ne bi mu odgovorio”, zaključio je.

>>> ŠPRAJC OPRAO HADŽIFEJZOVIĆA! ‘Duhovit kao stećak, fin kao Trump, gori i od lošeg humora u mojoj emisiji’

Facebook Comments

Loading...
DIJELI