SPASIOCIMA U POMOĆ STIŽE RATNA MORNARICA! Obitelji je najavio da će pokušati preplivati Peručko jezero

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL / MUP

Pročelnik splitskog HGSS-a Darko Gavrić otkrio je kako na Peručkom jezeru napreduje potraga za Dominikom Branimirom Bilobrkom (23) iz Obrovca Sinjskog.

Spasioci za njime tragaju od ponedjeljka ujutro.

“Koncentrirali smo se na jezero, imamo opravdane razloge zašto je to tako. 20 ronilaca će danas pretraživati jezero. Stiže nam u pomoć i Hrvatska ratna mornarica”, kazao je Gavrić za N1. Opisuje kako su na osnovu tragova koje su označili psi tragači, ronioci jučer pretraživali teren, ali ništa nisu pronašli.

“Još vjerujemo da ova potraga može dati pozitivne rezultate. Imali smo takva iskustva, znali smo i nakon pet dana naći nestalu osobu živu. Nadam se da će i ovom slučaju biti tako. Ako ovo danas ne da rezultate, sutra ćemo opet pregledati obalu, a u subotu napraviti jednu veliku, državnu akciju i nadamo se da će se ovo okončati. Poznato je da je ovo akumulacijsko jezero. Dno je… Ima svega i svačega, ima mulja, starih kuća, ruševina, nezgodno je”, rekao je Gavrić.

Podsjetio je kako su ranije našli mladićevu odjeću i osobne stvari te da će danas koristiti dronove, a ljudi i potražni psi će pretražiti rubne dijelove obale. Otkrio je i kako je nestali mladić prije mjesec dana obitelji najavio da će pokušati preplivati Peručko jezero.



“Otac ga je odgovarao od tog pothvata jer nije bio vrstan plivač. Taj poriv natjecanja sam sa sobom je izgleda pobijedio. Momak je bio u izvrsnoj fizičkoj kondiciji, bavio se sportom, planinario. Ako se radi o plivanju, još ne možemo to potvrditi, rekli su da je bio malo lošiji plivač. Plivanje u jezeru i u moru nije ista stvar. Ako dođe, ne daj Bože, do istrage, a vjerujemo da neće, onda će se dokazivati i istraživati što je bilo”, opisao je Gavrić za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI