ŠPANJOLSKI KRALJ FILIP VI. DOLAZI U HRVATSKU! Posjet je planiran povodom 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Španjolske i Hrvatske

Screenshot

Zagreb će u studenom posjetiti još jedan monarh. Naime, španjolski kralj Filip VI. i kraljica Letizia sredinom studenoga namjeravaju doći u hrvatsku metropolu. To će biti prvi službeni posjet španjolskog monarha Hrvatskoj, rekao je Hini glasnogovornik kraljevske kuće.

“Trenutno traju pripreme za posjet Zagrebu, no još uvijek nisu zaključeni detalji puta niti agenda koju bi imali u Hrvatskoj”, istaknuo je glasnogovornik u telefonskom razgovoru iz kraljevske palače Zarzuela pored Madrida.

Posjet je planiran povodom 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Španjolske i Hrvatske.

O tome se oglasila Nives Malenica, hrvatska veleposlanica u Španjolskoj.

“Nadamo se da ćemo uskoro moći poželjeti dobrodošlicu kralju Filipu VI., čiji posjet već dugo očekujemo”, napisala je Malenica u španjolskom časopisu “Diplomacija 21. stoljeća”.



Tijekom njezina mandata u Madridu Hrvatska i Španjolska dinamizirale su odnose na najvišoj političkoj razini.

Inače, Španjolska podržava nastojanje Hrvatske da uđe u šengensku zonu, prostor slobodnog kretanja unutar EU-a gdje na granicama nema kontrole, a također i da pristupi gospodarskom klubu OECD-a (Organizacije za europsku suradnju i razvoj).

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI