ŠOKANTNO! U MEDIJE DOSPIO ZATVORSKI DNEVNIK: Sad se zna kroz što je nesretni dječak prolazio!

Dalmatinski portal

Obdukcija na tijelu 18-godišnjeg Kristiana Vukasovića, koji je u splitskoj bolnici preminuo nakon što je u komatoznom stanju doveden iz istražnog zatvora Bilice, pokazuje da je umro od straha, doznaje se u bolnici.

Patolog koji je obavljao obdukciju tvrdi da je Kristian Vukasović preminuo od psihičke smrti, odnosno da se radi o smrti nastaloj zbog straha, neispavanosti, stalnog psihičkog rastrojstva te ekstremnih okolnosti kojima je bio izložen.

O slučaju se očitovao i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, koji je rekao kako su odrađeni obavijesni razgovori sa svim relevantnim i odgovornim ljudima, kao i s upraviteljem zatvora te liječnicom. Otkrio je i kako je obišao i ćeliju u kojoj je Kristian boravio te razgovarao s kolegama zatvorenicima s kojima je dijelio ćeliju. Za njega, propusta nije bilo.

“Sve sam to vidio, a ova priča zatvorenika koji je s njim bio u ćeliji bitno je drugačija od priča zatvorenika koje sam ja danas posjetio”, rekao je Bošnjaković.

Zatvorski dnevnik



Kristianov bivši cimer iz ćelije za Vijesti.hr rekao je kako je nesretnog Kristiana ubio sustav “šopajući ga teškim medikamentima koji su ga pretvorili u zombija”. Istaknuo je kako su to radili da smire situaciju i “održe red” u zatvoru.

“Ja sam vodio zatvorski dnevnik i sve sam zapisao. Tražio sam pomoć za njega, ali su me odbili. Nakon što si je prerezao žile, tražili su da napišem izjavu kako bi se ljudi iz sustava osigurali da nisu sudjelovali u tome. U zatvoru je učinjeno sve da se sustav i djelatnici zaštite od bilo kakvih optužbi”, rekao je cimer preminulog mladića.

Vijesti donose dijelove zatvorskog dnevnika Kristianova cimera.

“Poštovani, ja sam u šoku. Sjedio sam na krevetu i čitao knjige kada mi je oko 17 sati prišao Kristian i rekao da se izrezao (…) Žilet je, rekao je, uzeo iz cijevi ispod televizije, ali neće reći tko mu ga je dao (…)”

6. srpnja “Kristian po noći popiša cijeli WC jer je ‘zamantan’ i opijen lijekovima. Ovo je strašno gledati i imam traumu jer je društvena i ustanovna nepravda koja se radi na bolesnom i nemoćnom djetetu. Ne smijemo o ovome nikome govoriti jer bi mogao biti loše tretiran od osoblja zatvora.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI