(VIDEO) ŠOK U SUDNICI, PREKINUT PRIJENOS! Praljak se otrovao

screenshot

Žalbeno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju je, u okviru žalbene presude bosanskohercegovačkoj šestorici Slobodanu Praljku, bivšem načelniku Glavnog stožera HVO-a, odbilo poništenje presude. Osuđen je na 20 godina. 

Praljak je odbio prihvatiti presudu i u tom trenutku nešto popio i srušio se. Ton u sudnici u tom trenutku se ugasio, a na HRT-u se moglo čuti kako je jedna žena u sudnici na francuskom izrekla riječ otrov.

I na snimkama se moglo vidjeti kako je Praljak nešto popio.

HRT navodi kako je Praljak kazao: Praljak nije ratni zločinac. S prezirom odbacujem vašu presudu, te je nešto popio i sjeo.



Sudac je zatim naredio da se prekine izricanje presude i “spusti zastor”. Navodno je zabranio da se čaša iznese iz sudnice.

U zgradu suda u međuvremenu stigli su liječnici i vatrogasci.

Ročište koje je prekinuto nakon Praljkova postupka odgođeno je do daljnjega.

Iz hrvatskih diplomatskih izvora doznaje se da je hrvatska veleposlanica Andrea Gustović-Ercegovac od suda zatražila informacije o stanju generala Praljka, koji je hrvatski državljanin.

 


Jadranku Prliću, bivšem predsjedniku vlade Herceg Bosne, odbijena je žalba i potvrđena kazna zatvora od 25 godina.

Valentinu Ćoriću, bivšem zapovjedniku vojne policije, sud također odbija poništiti presudu ili naložiti ponovno suđenje te potvrđuje kaznu od 20 godina zatvora.

Slobodanu Praljku, bivšem načelniku Glavnog stožera HVO-a, odbijeno je poništenje presude.

Njima trojici se uzima u obzir i vrijeme provedeno u pritvoru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI