ŠOK NA PRIMOPREDAJI SMJENE U ZATVORU: Pronašli mrtvog muškaraca, obdukcija obavljena ekspresno, obitelj sumnja da se nešto taji!

Foto: Nikola Vilić/Cropix

U zatvorskoj ćeliji na splitskim Bilicama pronađen je mrtav 33-godišji zatvorenik.

Evo što kažu u Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj.

‘Rano jutros je zaprimili smo dojavu kako je u zatvor na Bilicama pozvana liječnička ekipa zbog toga što 33-godišnji muškarac nije pokazivao znakove života.

Medicinska ekipa je utvrdila smrt. Na mjestu događaja je obavljen očevid, te je izašao i mrtvozornik koji nije uočio tragove koji bi ukazivali na nasilnu smrt, niti su tijekom očevida utvrđeni elementi kaznenog djela.

Temeljem naloga županijskog državnog odvjetnika obaviti će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti’, priopćila je policija.



“U zatvoru u Splitu tijekom noći s 29. na 30. lipnja preminuo je istražni zatvorenik upućen u Zatvor temeljem rješenja Županijskog suda u Splitu. Službenici Zatvora u Splitu pozvali su Hitnu medicinsku pomoć koja je konstatirala smrt. O navedenom je obaviještena nadležna Policijska postaja radi poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti, te je obaviješten dežurni istražni sudac. Prema procjenama mrtvozornika nisu utvrđeni znakovi nasilja, a točan uzrok smrti se utvrđuje” odgovorili su iz Ministarstva​.

Zasad n​ema drugih informacija o ovom tragičnom događaju, a doznaje se da je mrtav muškarac pronađen u svojoj ćeliji jutros prilikom primopredaje smjene. Pretpostavlja se da je umro sinoć.

Slobodna Dalmacija pak saznala je da je mladić koji je preminuo  Zvonimir Kutleša iz Imotskog.

Sljedeće jutro je hitno provedena obdukcija bez da je obitelj prije toga obaviještena. Prema prvim nalazima, nema naznake nasilja ni naznake da se radi o kaznenom djelu, ali obitelj pokojnika sumnja da se prikriva potpuna istina.

Stariji brat pokojnog Zvonimira, Ante Kutleša, kaže kako je sramotno da se prije provela obdukcija nego li su oni saznali da im je član obitelji mrtav.

“To je katastrofa šta se događa! Pa, njegova supruga, koja je trudna s petim djetetom, bila mu je u posjeti u utorak i bio je u redu. Nije bilo nikakve naznake da je u takvom stanju da bi mogao umrijeti. Prije toga je bio pozitivan na koronu prilikom dva testiranja i za vrijeme tog perioda je bio u izolaciji i bile su mu zabranjene posjete. Koliko znam, nije nikada odveden u bolnicu na pregled. U srijedu je predvečer nazvao kući i pričao sa ženom te također nije kazao da ima ikakve zdravstvene teškoće.

Zvonimir Kutleša je istražnom zatvoru bio od početka lipnja na temelju kaznene prijave zbog prisile prema policajcima, ali kako kaže njegov brat, okolnosti događaja su se tek trebale utvrditi. Naime, njegov brat nije osobnim automobilom išao na policajce, kako su oni tvrdili, već ih je zaobišao, za što ima brojne svjedoke.

Također saznaje se da je također kako sada pokojni Kutleša nije u dosjeu imao kaznena djela povezana sa zlouporabom opojnih droga i nije bio operativno poznat policiji kao konzument opijata. Član obitelji također potvrđuje da njegov brat nije bio dio narko svijeta tako da će bilo kakve insinuacije da je mogao umrijeti od droge smatrati podmetanjem da bi se zataškala istina.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI