ŠOK ILI NE? Rusi objavili da će protjerati pet hrvatskih diplomata iz Moskve

Foto: Pixabay/Ilustracija

Nakon što je 11. travnja Hrvatska protjerala 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja iz veleposlanstva u Zagrebu, u petak je došla vijest iz Rusije kako je tamošnje ministarstvo vanjskih poslova objavilo da će iz zemlje biti protjerano pet diplomata iz hrvatskog veleposlanstva u Moskvi.

Čini se da su se Rusi ovoga puta vodili Hamurabijevim zakonikom – “oko za oko, zub za zub” te je to njihov odgovor na protjerivanje ruskih diplomata iz Zagreba.

Podsjetimo, samo dan nakon hrvatske odluke o protjerivanju ruskih diplomata, Ruska Federacija je izrazila snažan prosvjed hrvatskim vlastima i zaprijetila mjerama odmazde.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova u srijedu je objavilo kako je “Rusija razočarana neprijateljskim djelovanjem vlasti u Hrvatskoj zadnjih mjeseci, no nada se povratku na međusobno korisnu suradnju”.

“Žalosno je da su hrvatske vlasti zadnjih mjeseci zauzele prema Rusiji izrazito neprijateljski stav koji oštro odudara od ostvarene kvalitete naših bilateralnih veza, razara njihove temelje i nanosi ozbiljnu štetu iskonskim interesima naroda dviju zemalja. Uvjereni smo da je takav destruktivni pristup bez perspektive i poguban”, piše u priopćenju.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI