ŠOK I NEVJERICA U SDP-U! Grbinu već iščupali prvu ozbiljnu aferu

Patrik Macek/PIXSELL

Visok kao stijena, postojan, glasan i kritičan, tako bi se opisati dalo prvog kandidata za predsjednika SDP-a Peđu Grbina, koji je svoje namjere objelodanio nakon što je njegova stranka doživjela potop na parlamentarnim izborima.

I dok je stranka predvođena s Davorom Bernardićem potonula, Grbin je uskrsnuo na krilima preferencijalnih glasova, koje je osvojio u svojoj izbornoj jedinici, u koju ga je Bero poslao gurajući ga na rub margine u strahu od njegovih ambicinja.

Bernardić i Grbin zapravo nikada nisu niti uspjevali pronaći zajednički jezik, jer je ovaj partijski stručnjak nerijetko bio kritičan prema svojem mladom šefu.

Upravo je Grbin među prvima još u rujnu 2017. godine javno zatražio Bernardićev odlazak pozivajući se na pad SDP-ova rejtinga, a nakon toga s kritiziranjima je nastavio. Međutim, te kritike u Berinim su redovima pripisivali ne samo Grbinovim ambicijama već i činjenici da se radi o Milanovićevom kadru, a javna je tajna u SDP-u da se Milanović i Bero također nikada nisu simpatizirali. Sada kada se situacija iskristalizirala na vidjelo su izašle Grbinove ambicije, no u djelu SDP-a već se sada ne mire sa time da bi im stranku mogao preuzeti dečko koji je u svojim pijanim epizodama znao zapjevati Thompsonove hitove, uključujući i Bojnu Čavoglave kroz koju se provlači suspektni pozdrav Za dom spremni.

Inače, sa svega 36 godina Grbin je postao predsjednik saborskog Odbora za ustav, a interes za politiku pokazuje već s 19 godina kada je postao član Partije. Već u 26-oj osniva vlastiti odvjetnički ured u Puli, a nakon Gradskog vijeća i Hrvatskoga sabora govorilo se da bi mogao biti ministar pravosuđa, no Zoran Milanović parlamentarne izbore nije uspio dobiti.



Zgodu o Peđinom životu svojedobno je na svojem blogu ispisao Marko Rakar, aktivist i komunikacijski savjetnik. Grbin je, naime, istovremeno bio prokurist u privatnoj tvrtci Victoria Delfin i saborski zastupnik, a taj podatak nije prijavio u imovinsku karticu. Vlasnici tvrtke su Anton i Afredita Jakupi, a sama obitelj Jakupi medijima je u to doba bila prilično intrigantna pa se tako s posebnim naglaskom pisalo o braći Jakupi s kojima je dobro upoznata europska policija. Njemački mediji dovodili su braću Jakupa, Kolea, Pjetraja i Antona u vezu s albanskom mafijom u toj zemlji, konkretnije, s klanom Osmani iz Hamburga. U hrvatskim medijima spominje se podatak da je Antnon Jakupi preuzeo vođenje poslova od brata Koleta koji odslužuje zatvorsku kaznu u Puli zbog naručivanja ubojstva u  2006.godini. U mnogim europskim državama registrirane su tvrtke ove osebujne obitelji, a jedna od njih je i Victoria Immobilien iz Beča koja stoji iza gradnje Shopping Malla Pula.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI